Αθλητισμος

Φούντωσε από νωρίς η μεταγραφική αγορά στην Ελλάδα

Οι πρώτες σημαντικές κινήσεις από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17908927.jpg
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Αν και ακόμη δεν έχει τελειώσει ο Μάιος, οι ελληνικές ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κινούνται ήδη για την ενίσχυσή τους.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ καταγράφει αρνητικό πρόσημο προς το παρόν, παρότι η ίδια η ΠΑΕ προσπαθεί να επικοινωνήσει το αντίθετο.

Οι Χριστοδουλόπουλος, Γιόχανσον και Αραούχο έχουν ήδη φύγει και στην προσπάθεια αντιστάθμισης λογίζεται η παραμονή του Λιβάγια, μετά την αγορά του από τη Λας Πάλμας έναντι 1,8 εκ. ευρώ.

Σοκ προκάλεσε και η φυγή του προπονητή Μανόλο Χιμένεθ, αλλά η γρήγορη συμφωνία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη κατεύνασε τα πνεύματα. Κατά τα λοιπά, η «Ένωση» απέκτησε τον εξτρέμ Αλμπάνη από τον Απόλλωνα, ενώ φαίνεται να μην δίνει τα (λίγα) χρήματα για να πάρει τον επιθετικό Κάιπερς από τον Εργοτέλη. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μοιάζει διατεθειμένος να κάνει οικονομικές υπερβάσεις, αν και ο στόχος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι τόσο μακρινός.

Αντίθετα, ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να πληρώνει αδρά και μέσα στις επόμενες μέρες ή και ώρες θα κλείσει δύο σπουδαίους παίκτες. Σίγουρος μοιάζει ο Ουκρανός (με ελληνικές ρίζες) διεθνής στόπερ Γεβχέν Κατσερίντι, που μένει ελεύθερος από την Ντινάμο Κιέβου, ενώ πολύ κοντά σε συμφωνία και ο Σουηδός μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πόντους Βέρνμπλουμ.

Ο Ολυμπιακός έχει τη μεγαλύτερη δουλειά απ’ όλους, καθώς ουσιαστικά ψάχνει για 15 νέους ποδοσφαιριστές!

Μετά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ψήνεται ο επαναπατρισμός του Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ στο στόχαστρο είναι -μεταξύ άλλων- ο Ευαγγέλου, ο νεαρός στόπερ που δεν θέλει να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό. Διακαής πόθος των «ερυθρόλευκων», ο Βραζιλιάνος στόπερ Ροντρίγκο Μολέντο, ο οποίος ως τον Γενάρη έπαιζε στο «τριφύλλι».

Οι Πειραιώτες τα έχουν βρει με τη βραζιλιάνικη Ιντερνασιονάλ, αλλά προσπαθούν να παρακάμψουν τη ρήτρα που έχει βάλει ο ΠΑΟ, ο οποίος πρέπει να εισπράξει δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ίσως το φετινό μεταγραφικό παζάρι να μην είναι τόσο φανταχτερό, όμως η κόντρα μεταξύ των τριών αυτών ομάδων ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον και προκαλεί ήδη πολλές έριδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ