Αθλητισμος

Η μέρα της κρίσης

Θέμα ωρών η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων που θα κρίνει τον τίτλο στη Σούπερ Λίγκα

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4400954.jpg
MOTION TEAM/EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδος μετά από 24 χρόνια, κατέκτησε έναν δίκαιο τίτλο μέσα στο γήπεδο, αλλά μένει να μάθουμε αν θα πάρει το πρωτάθλημα και ουσιαστικά. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2018 οι τίτλοι κρίνονται στα δικαστήρια, οπότε μένει να δούμε τι γνώμη έχει ο προεδρεύων της επιτροπής Εφέσεων, ο περίφημος δικαστής Σκουτέρης.

Πότε θα βγει η απόφαση για ένα ματς που έγινε (και δεν τελείωσε) στις 11 Μαρτίου; Οι πληροφορίες λένε σήμερα Δευτέρα, όμως αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά.

Πάντως, το γεγονός ότι υπάρχει μία χαρακτηριστική καθυστέρηση, ίσως βάζει σε ανησυχία τους ανθρώπους και τους φίλους της ΑΕΚ. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν εκφράστηκε ποτέ δια στόματος Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος μίλησε στις κάμερες μετά το τέλος του ματς με τον Λεβαδειακό.

«Είναι αστεία πράγματα αυτά, γιατί έχουν περάσει τόσες μέρες. Αλλά τι να με ανησυχήσει; Όλοι είδαμε τι έγινε. Μπήκαν μέσα και διέκοψαν το ματς σαν… Μάο-Μάο. Αν είναι ανθρωποφάγοι και Μάο-Μάο ας τολμήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ.

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν πει τολμήσει προβλέψεις για την οριστική έκβαση της υπόθεσης, όμως ελπίζουν σε ανατροπή των δεδομένων. Άλλωστε ως φήμες έχουν ακουστεί πολλά ενδεχόμενα: Για παράδειγμα ότι το ματς θα συνεχιστεί από το 90ό λεπτό με το σκορ 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, ότι θα ξαναγίνει η αναμέτρηση και άλλα πολλά. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά βάσει των κανονισμών και των ερμηνειών του νόμου. Για παράδειγμα, μπορεί να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του «Δικέφαλου του Βορρά» και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ επειδή δεν κατέβηκε να συνεχίσει, μέχρι και να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ για την μπούκα του Σαββίδη με το πιστόλι, μια εικόνα που μας στιγμάτισε σαν χώρα σε όλο τον κόσμο.

Βάσει της πρωτόδικης απόφασης, αυτή τη στιγμή η βαθμολογία είναι ΑΕΚ 66, ΠΑΟΚ 58 με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Η επίσημη Σούπερ Λίγκα περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση και γι’ αυτό έχει ως βαθμολογία ΑΕΚ 63, ΠΑΟΚ 61. Δηλαδή το ματς της Τούμπας ως μη γενόμενο.

Επίσης, υπάρχει και η άποψη του ΠΑΟΚ, που εκφράζεται συνεχώς και μέσω του προπονητή Λουτσέσκου: ΠΑΟΚ 64, ΑΕΚ 63 και ο «Δικέφαλος του Βορρά» να έχει ένα ματς λιγότερο. Αυτό με τον Ολυμπιακό…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ