Αθλητισμος

Όταν η «βόμβα» κάνει...πλουφ

Για την «εγκληματική οργάνωση» ο καθένας πλέον έχει την δική του αλήθεια, ανάλογα και με το τι ομάδα είναι 

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380441-784683.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI

Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, δεν υπήρξε ποτέ «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο. Το βούλευμα (τελεσίδικο μεν, αλλά όχι αμετάκλητο...) μιλάει μόνο για «σύσταση συμμορίας» και «αλλοίωση αποτελεσμάτων» ποδοσφαιρικών αγώνων. Τα πέντε αρχικά κακουργήματα έχουν γίνει ένα. Και το κατηγορητήριο τόσο χλιαρό, που είναι από δύσκολο ως αδύνατο να αποδειχθεί στο δικαστήριο με τα «ατράνταχτα στοιχεία» που απαιτούνται. Μάλλον δύσκολο, για παράδειγμα, να σταθεί κατηγορία για το στήσιμο ενός αγώνα μόνο και μόνο επειδή ο προπονητής του Ατρόμητου δεν έβαλε δύο παίκτες στο ματς με τον Ολυμπιακό. Τέτοια έγιναν και με τα περίφημα «στημένα του 2011», μα σχεδόν κανένας μάρτυρας απ' όσους πήγαν να καταθέσουν «δεν είδε», «δεν ήξερε», «δεν έμαθε», «δεν άκουσε».

Από την στιγμή που δεν υπάρχει «εγκληματική οργάνωση», δεν υπάρχει και αρχηγός. Ο Μαρινάκης δεν θα προφυλακιστεί κι ο Ολυμπιακός στη χειρότερη περίπτωση θα γλιτώσει με γρατζουνιές. Όσο κι αν η ΕΠΟ είναι πλέον «του Σαββίδη» και θα θελήσει να δει με αυστηρότητα την υπόθεση στο πειθαρχικό της κομμάτι, μάλλον δύσκολο να φτάσει σε αποφάσεις πριν τελειώσει η δίκη μετά από κάποια χρόνια. Ακόμη και η UEFA με την FIFA δεν έχουν δείξει ως τώρα το παραμικρό ενδιαφέρον για την υπόθεση παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια από διάφορους ενδιαφερόμενους.

Έμεινε ξεκρέμαστη και η κατηγορία για «ηθική αυτουργία» του προέδρου του Ολυμπιακού στην έκρηξη στον φούρνο του διαιτητή Κωνσταντινέα, που ήταν το κερασάκι στην τούρτα της «εγκληματικής». Σήμερα ο ρέφερι θύμα βρίσκεται από το πουθενά βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λίγο...

Mένει η σκόνη που σηκώθηκε όλον αυτό τον καιρό. Δημοσιεύματα, καταγγελίες, τηλεδίκες, και άλλα τέτοια που συνοδεύουν πάντα τις «τρανταχτές» υποθέσεις στην Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν αποδεικνύονται στο τέλος ή όχι. Άνθρωποι που δεν είχαν καμία πρόσβαση στην δικογραφία  έβγαζαν συμπεράσματα, άλλοτε σωστά κι άλλοτε όχι.

Και φυσικά, ο καθένας διαμορφώνει πλέον στο μυαλό του την δική του αλήθεια. Άλλοι μιλάνε για «σκευωρία με στόχο τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη» κι άλλοι... «έλα μωρέ, το ξέραμε ότι θα τα κουκουλώσουν»! Ανάλογα και με το τι ομάδα είναι ο καθένας...

Όσο για το ποδόσφαιρο, θα συνεχίσει στον δρόμο που βαδίζει και τώρα. Τίποτα δεν πρόκειται να το επηρεάσει προς το καλύτερο -αν αυτό ήταν το ζητούμενο από την διερεύνηση της υπόθεσης. Η πολυαναμενόμενη «βόμβα» έκανε ... πλουφ!

Φανερή και η αμηχανία του Αλαφούζου. Χρόνια ολόκληρα μπήκε μπροστά στην ιστορία της «εγκληματικής οργάνωσης». Την σήκωσε στους ώμους του, την πρόβαλε, την διόγκωσε, την έκανε σημαία του ΣΚΑΪ και του  Σπορ fm για να καλύψει πίσω της την αδυναμία του Παναθηναϊκού του να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Και τώρα που έφτασε το τέλος, βρίσκεται στο πλευρό του παλιού του εχθρού!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ