- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γλίτωσε τις βαριές κατηγορίες ο Μαρινάκης
Βγήκε το βούλευμα αλλά δεν αποδείχθηκε η σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο
Έσκασε με καθυστέρηση 14 μηνών η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνολικά παραπέμπονται σε δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, 28 άνθρωποι το ποδοσφαίρου για "σύσταση συμμορίας" και "αλλοίωση αποτελεσμάτων" με πιο τρανταχτό όνομα τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
Παράλληλα όμως, ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε από τη κατηγορία για ηθική αυτουργία που αφορά τον εμπρησμό από αγνώστους στον φούρνο του παλιού διαιτητή και σημερινού βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα. Αποκλείστηκε επίσης η ύπαρξη "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο που θα ήταν και η βαρύτερη κατηγορία.
Το κατηγορητήριο που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών είναι δυνατόν να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Μαρινάκης θα πρέπει τυπικά να αποχωρήσει και από την προεδρία αλλά και από την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, αφού δεν μπορεί να κατέχει μετοχές από την στιγμή που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα και μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική δίκη.
Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι δεν αποκλείεται να να κινηθεί και η αθλητική δικαιοσύνη απειλώντας τις ομάδες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται με πειθαρχικές κυρώσεις όπως αφαίρεση βαθμών ή και υποβιβασμό ανεξάρτητα από την ποινική δίκη που λογικά θα ξεκινήσει μέσα στο 2018.
Όμως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ μπορεί και να περιμένει να ολοκληρωθεί πρώτα η ποινική δίκη και μετά να επέμβει παραπέμποντας στις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά και τις ομάδες που βρίσκονται στην δικογραφία.
Κατηγορούμενοι επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Θόδωρος Κουρίδης ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης, τα πρώην στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Αρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος, ο γενικός αρχηγός της Βέροιας Γιώργος Λαναρής, ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.
Απαλλακτικό βούλευμα εκδόθηκε για τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, καθώς και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη και Ζάμπρα που έχει πεθάνει.
Η παραπομπή έγινε με ψήφους 2-1. Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Κ. Σταμαδιάνος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, αντίθετα με την εισηγήτρια Αριστέα Ρουσσέα και την εφέτη Αργυρώ Κανελλοπούλου,
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αθλητική δράση τα Σάββατα είναι κάθε φορά στο... κόκκινο
Σταθερά στην τετράδα οι ερυθρόλευκοι
H σκιέρ αγωνίστηκε τραυματίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τραυματίστηκε σοβαρά ξανά
«Το επάγγελμα δεν ήταν ποτέ γένους στα μάτια μου– αλλά ο κόσμος το βλέπει ως “ανδρική δουλειά”»
Τι ώρα είναι η αναμέτρηση
Πότε είναι ο πρώτος τους αγώνας
Οι αναφορές σε Κριστιάνο, Πελέ και οι αντιδράσεις για τον Αργεντινό άσο
Μία ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του
Αμφίβολη παραμένει η εμφάνιση του Αργεντινού σταρ στον Λευκό Οίκο
Για παράνομο coaching κατηγορήθηκε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά
Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Σαββάτου
Τι είπε ενόψει του ντέρμπι με τους «πράσινους»
Στον εναρκτήριο αγώνα του Ασιατικού Κυπέλλου Γυναικών, αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους
Τι δήλωσε μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Ατλάντα Χοκς.
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ο Τσιτσιπάς είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκτός του Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Δέχθηκε και τεχνική ποινή ο Έλληνας άσος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.