Αθλητισμος

Πολλά εκατομμύρια για την ελληνική άμυνα

Μανωλάς, Σωκράτης και Κυριάκος Παπαδόπουλος στο μεταγραφικό επίκεντρο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359946-745778.jpg
Eurokinissi Sports/ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου έχει τη χαρά και το προνόμιο να διαθέτει τρεις από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη. Όλοι τους στόπερ, βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων και ιστορικών ομάδων, που για να τους αποκτήσουν ετοιμάζονται να σπάσουν τους μεγάλους κουμπαράδες τους.

Αυτός που θα συζητηθεί περισσότερο φέτος το καλοκαίρι είναι ο Κώστας Μανωλάς. Από πέρυσι είχε κρούσεις από συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ και τώρα στα 26 του μοιάζει έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Ο άσος της Ρόμα, μπορεί να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με την ιταλική ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι έτοιμος να ανέβει επίπεδο. Μεσολάβησε και ο τσακωμός του με τον Τζέκο (συμπαίκτες στην Ιταλία) στο Βοσνία-Ελλάδα 0-0 και γίνεται κατανοητό πως έχει βρει πάτημα για να φύγει.

Χθες έσκασε η πρώτη επίσημη πρόταση για χάρη του. Από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ύψους 30.000.000 ευρώ. Αναμένεται να απορριφθεί, όχι μόνο γιατί είναι χαμηλή, αλλά κι επειδή ο Κώστας περιμένει την αφρόκρεμα της Πρέμιερ Λιγκ. Φημολογείται πως η Τσέλσι ετοιμάζεται να του δώσει 50 εκατομμύρια, ενώ στην αναμονή είναι και η Άρσεναλ.

Αυτές οι δύο ομάδες κοιτάζουν –όχι τόσο ζεστά είναι η αλήθεια- και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο στόπερ της Ντόρτμουντ υπάρχει στη λίστα των δύο συλλόγων του Λονδίνου, σαν εναλλακτική λύση. Είτε αν στραβώσει κάτι με τους βασικούς τους στόχους είτε σαν μια απόκτηση για το rotation της ενδεκάδας. Ο Σωκράτης είναι 29 ετών και δύσκολα θα τον αφήσει η Ντόρτμουντ να φύγει, εκτός κι αν η πρόταση που της γίνει ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Τότε αλλάζει το πράγμα.

Τέλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, είναι έτοιμος να συνεχίσει στο Αμβούργο με κανονική μεταγραφή. Ο 25χρονος αμυντικός πήγε εκεί τον Γενάρη ως δανεικός από τη Λεβερκούζεν. Με μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων βοήθησε την ιστορική ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό και τώρα η διοίκηση του Αμβούργου προτίθεται να δώσει 10 εκατομμύρια για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ