Αθλητισμος

Τάσεις φυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ

Δεν αισθάνεται «ασφάλεια» μετά το σκάνδαλο φοροδιαφυγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359308-744612.jpg
EPA/ANDRE KOSTERS

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τη μέρα που έγινε γνωστό πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο οφείλει 14,7 εκατομμύρια ευρώ στην ισπανική εφορία, απόρροια φοροδιαφυγής. Πανομοιότυπη υπόθεση με αυτή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για μικρότερο ποσό τιμωρήθηκε με φυλάκιση 21 μηνών. Απλά στην Ισπανία το εθιμικό δίκαιο αναφέρει πως όλες οι ποινές κάτω των δύο ετών, δεν εκτίονται. 

Παρ' όλα αυτά, ο Ρονάλντο θεωρεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον προστατεύει όσο πρέπει. Σήμερα η έγκυρη πορτογαλική αθλητική εφημερίδα Abola κυκλοφόρησε με βασικό θέμα την επιθυμία του 32χρονου σταρ να αποχωρήσει από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, τονίζοντας πως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν κάνει προτάσεις να τον αποκτήσουν έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ! 

Εδώ ισχύει το «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Η συγκεκριμένη είδηση παίζει εδώ ώρες πρώτο θέμα στην Ισπανία, όπου δεν διαψεύδεται. Αντίθετα, αναφέρονται οι προσπάθειες της Ρεάλ και ιδιαίτερα του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ να μεταπείσουν τον Πορτογάλο. 

Οι Μαδριλένοι έβγαλαν άμεσα ανακοίνωση στήριξης προς τον παίκτη, υπογραμμίζοντας πως πιστεύουν στην αθωότητά του κι ελπίζουν να τον καλμάρουν. 

Ουδείς γνωρίζει, πάντως, αν ο Ρονάλντο εννοεί πως θέλει να φύγει όντως, αν το κάνει για να πιέσει καταστάσεις ή αν απλά φοβάται ότι αν παραμείνει στην Ισπανία θα έχει σοβαρά μπλεξίματα με τον νόμο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ