Αθλητισμος

Μια υπέροχη φιλία: O 5χρονος καρκινοπαθής πάντα αγκαλιά με τον Ζερμέιν Ντεφόε (video, εικόνες)

Στιγμές συγκίνησης στο Γουέμπλεϊ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είθισται, σε κάθε παιχνίδι, όταν οι ομάδες βγαίνουν στο γήπεδο να οδηγούνται από τους αρχηγούς τους. Η εθιμοτυπία άλλαξε την Κυριακή το βράδυ στο Λονδίνο, καθώς ο κάπτεν της Αγγλίας, Τζο Χαρτ, παραχώρησε τη θέση του στον Ζερμέν Ντεφόε, για χάρη του Μπράντλεϊ Λόουερι. 

Ο Μπράντλεϊ είναι ένας γλυκύτατος 5χρονος, που εδώ και τρία χρόνια πάσχει από καρκίνο. Τον περασμένο Δεκέμβριο οι γιατροί διέγνωσαν πως η κατάσταση του μικρούλη είναι μη αναστρέψιμη, αλλά μέχρι τώρα ο μικρός γίγαντας τους διαψεύδει.

Μαζί με την οικογένειά του ζει στο Σάντερλαντ και όλοι τους είναι οπαδοί της τοπικής ομάδας που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μπράντλεϊ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον Ντεφόε, τον παίκτη που βάζει τα γκολ δηλαδή, τον έχει γνωρίσει προσωπικά και φυσικά ο 33χρονος επιθετικός δεν κρύβει την αγάπη του για τον πιτσιρικά. 

Έτσι, ο 5χρονος ήταν ένα από τα παιδάκια που συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές στον χθεσινό αγώνα με τη Λιθουανία. Ο αρχηγός Τζο Χαρτ άφησε κατά μέρους τις τυπικότητες και ώθησε τον Ντεφόε, μαζί με τον Μπράντλεϊ, να είναι αυτοί που θα μπουν πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο κόσμος τους αποθέωσε, ο Ντεφόε σκόραρε λίγο μετά και όλο το Γουέμπλεϊ δάκρυσε από τη συγκίνηση.