Αθλητισμος

Οι Ολυμπιονίκες κάνουν χώρο για τις γυναίκες

Τι είναι το πρόγραμμα «Make Place For One More Woman»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΑΚΕ PLACE FOR ONE MORE WOMAN (Long Version)

«Make Place For One More Woman». Πρόκειται για το πρόγραμμα που ως στόχο έχει την διεύρυνση της συμμετοχής των όλων γυναικών στον Αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση, την διοικητική στελέχωση καθώς και την άρσης των αποκλεισμών.

Tο πρόγραμμα αυτό εκπονείται ως απόρροια της βράβευσης της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρής Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης Βούλας Κοζομπόλη με το «IOC Women and Sport Award for Europe 2015», η οποία είναι η εμπνεύστρια του εν λόγω προγράμματος και διεξάγεται με την συνεργασία και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και φυσικά του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάιο σε ειδική εκδήλωση και μέχρι στιγμής έχει διοργανώσει αθλητικά δρώμενα για κορίτσια, επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ η κα Κοζομπόλη καθώς και άλλες κορυφαίες Ολυμπιονίκες έχουν αναφερθεί δημοσίως για την το πρόγραμμα μέσω συνεντεύξεων και δράσεων παρακίνησης.

Η Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: «Το βίντεο σποτ και η γενικότερη διαφημιστική καμπανιά που παρουσιάζουμε με την ευκαιρία την Ημέρα της Γυναίκας έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλου του κόσμου για την αύξηση του αριθμού των γυναικών σε όλες τις δομές και εκφάνσεις του αθλητισμού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ