- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ αναδείχθηκε στο Βελιγράδι η Κατερίνα Στεφανίδη.
Μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Ελληνίδα αθλήτρια κατάκτησε και την κορυφή της Ευρώπης στη διοργάνωση του κλειστού στίβου που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στη διοργάνωση της Βραζιλίας ήταν το μεγάλο φαβορί και το απέδειξε στη διάρκεια του αγώνα. Μετά το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στην Πράγα κατάφερε να φτάσει και στην κορυφή της Ευρώπης με άλμα στα 4.85 μέτρα.
Παράλληλα χάρισε έτσι στην Ελλάδα το τρίτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιπίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν, ανεβάζοντας στα 29 την συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στη διοργάνωση.
Ειδικότερα, σηειώνεται πως η 27χρονη Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 5.55μ τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια, συνέχισε στα 4.65μ (με την πρώτη), όπως έκανε και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ η οποία πέρασε και τα 4.70μ, καθώς και τα 4.75μ (όλα με την πρώτη προσπάθεια), ύψη που η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ άφησε για να δοκιμάσει στα 4.80μ.
Στη συνέχεια ρίσκαρε και κατάφερε να υπερβεί το ύψος που η Ρίζιχ, αφού απέτυχε, άφησε με τη σειρά της για τα 4.85μ, τα οποία υπερέβη τελικά μόνο η Στεφανίδη.
Μάλιστα, στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4.91μ για να σημειώσει νέο πανελλήνιο ρεκόρ (το έχει η ίδια με 4.90μ) αλλά έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς
Δείτε στους πόσους βαθμούς κρίθηκε πέρυσι η είσοδος στην 24άδα της League Phase του Champions League.
Νίκη κομβικής σημασίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League
Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 21 πόντους με 5/9 τρίποντα
Αντιμέτωπες δύο από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο
Κορυφαίος ο Σάσα Βεζένκοφ με 28 πόντους
Με αφορμή τις φωτογραφίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Την πρώτη νίκη του στη Μελβούρνη μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας
Στο μεταξύ και ο επίσημος λογαριασμός της Premier League αποθέωσε τον διεθνή επιθετικό στα social media
Το ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα φορ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Στις 22:00 η αναμέτρηση
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη έκανε ο Έλληνας αστέρας
Κορυφαίος ο Έλληνας αστέρας κόντρα στους Χοκς
Χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του
Ένα χαλαρό, σχεδόν κινηματογραφικό στιγμιότυπο έκλεψε για λίγο τα φώτα στο Australian Open
Ο Greek Freak πρώτευσε στην ψηφοφορία των φιλάθλων
Πότε είναι το μεγάλο παιχνίδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.