Αθλητισμος

Φτάνει να θέλει η Παναγιά για να κερδίσει ο Ατρόμητος τον Πλατανιά

Αυτές είναι κωλοτούμπες. Αυτά είναι ακροβατικά!

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 420
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33619-76180.jpg

Αυτές είναι κωλοτούμπες. Αυτά είναι ακροβατικά! Δεν είναι ίδιον μόνο των Ελλήνων παικτών, προπονητών και παραγόντων να διεκδικούν πρωτεία και μετάλλια στις κυβιστήσεις, αλλά και τα αλλοδαπά τα καταφέρνουν πλέον μια χαρά στο εν λόγω σπορ.

● Πάρτε για παράδειγμα τον «πιτυρίδα» Κριστιάνο. Διάβασα πρόσφατα ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξέφρασε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενόψει βέβαια των αγώνων ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της φάσης των «16» για το Champions League.

● Η εξάχρονη «θητεία» του 27χρονου Πορτογάλου στους «κόκκινους διαβόλους» και η σχέση του με τον κόουτς Άλεξ που πέρασε από 40 κύματα και άλλες τόσες φορτούνες φαίνεται πως γεμίζει… έντονα συναισθήματα τον Ρονάλντο, που υπόσχεται πως δεν θα πανηγυρίσει αν πετύχει γκολ στην πρώην ομάδα του, ενώ παράλληλα αναπολεί τις αξέχαστες από κάθε άποψη μέρες με τον σερ Φέργκιουσον. Ο σερ, πάντως, αποκλείεται να τις αναπολεί…

● «Ο Φέργκιουσον είναι φανταστικός άνθρωπος. Πρόκειται για έναν προπονητή πολύ “ανθρώπινο”, ο οποίος με έχει διδάξει πολλά πράγματα. Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ως... πατέρα του ποδοσφαίρου. Πραγματικά μου λείπει πάρα πολύ και ο ίδιος και η σχέση που είχα αναπτύξει μαζί του» δήλωσε ο σούπερ σταρ της «βασίλισσας».

● Μην πανηγυρίσεις, ούτε να γυρίσεις, που τραγουδάνε και οι Κατσιμιχαίοι, αλλά πώς να ξεχάσεις τις δηλώσεις του Πορτογάλου πριν από χρόνια για τον παππού. Δηλώσεις που έσταζαν μέλι. Δηλητηριώδες... αλλά μέλι!

● Και ας πάμε τώρα σε αυτόν που δίδαξε την τέχνη της μαλαγανιάς στο μικρό Πορτογάλο. Δεν είναι άλλος από τον Μουρίνιο. Ο τεχνικός της «βασίλισσας», για όσο ακόμα τον ανέχεται ο Καστίγιας, βρέθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι ανάμεσα στους «κόκκινους διαβόλους» και τη Λίβερπουλ και να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα για την ομάδα του Μάντσεστερ την οποία η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει στις 13 Φλεβάρη!

● Και να τι δήλωσε ο αγύρτης: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι που όλοι οι φίλαθλοι θέλουν να δουν. Η Ρεάλ κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Ο σερ Άλεξ κόντρα στο φίλο του Μουρίνιο. Απλά είναι κρίμα που δεν παίζουμε στον τελικό» τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πως μπορούμε να τους νικήσουμε. Γνωρίζουμε ότι και αυτοί μπορούν να μας νικήσουν, ωστόσο εμείς θα είμαστε έτοιμοι».

● Ενώ αυτοί δεν θα είναι, Ζοζέ! Από τη στιγμή όμως που η κόντρα είναι ανάμεσα σε σένα και στο φίλο σου Άλεξ, πες του να το γνωρίζει, γιατί αυτός σαν παλιός και παραδοσιακός άνθρωπος του ποδοσφαίρου βάζει το άθλημα πάνω από τους σταρ προπονητές και θεωρεί ότι θα αναμετρηθούν η Ρεάλ με τη Γιουνάιτεντ! Και αυτή είναι η αξιοσημείωτη διαφορά ποιότητας και κουλτούρας ανάμεσα στους δύο κόουτς!

● Η έκπληξη πάντως, ευχάριστη στα σίγουρα, προέρχεται από τον προπονητή της Γιουβέντους. Ο τεχνικός των «μπιανκονέρι» τόνισε πως οι Σκοτσέζοι είναι μια καλή ομάδα που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με σεβασμό, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Έλληνα επιθετικό Σαμαρά. Ο μόνος Σαμαράς που αποτελεί credit διεθνώς!

● «Η Σέλτικ έχει πολύ καλό σύνολο, προκρίθηκαν από ένα δύσκολο όμιλο με την Μπαρτσελόνα, τη Σπαρτάκ Μόσχας και την Μπενφίκα κι αυτό δείχνει πολλά. Έχουν όμως και καλές μονάδες, όπως ο Γιώργος Σαμαράς και ο Κρις Κόμονς. Θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια αυτά με ενθουσιασμό, αλλά και σεβασμό προς τους αντιπάλους».

● Αλλά τι να τις κάνουμε τις δηλώσεις στην αλλοδαπή, όταν έχουμε εδώ τις δικές μας. Το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Πλατανιά μπορεί να τελείωσε με νίκη του γηπεδούχου, αλλά ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η βιβλική προφητεία του Αγγελάνθρωπου Αναστασιάδη. Μετά τη λήξη, μιλώντας για την εξέλιξη του ματς, ο Έλληνας τεχνικός είπε χαρακτηριστικά: «Ηταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις. Ο αντίπαλος έχει μεγάλη δύναμη στα στημένα και δεχθήκαμε γκολ σε μία τέτοια φάση. Συνολικά όμως ήμασταν καλύτεροι, ήταν καταπληκτική η προσπάθεια. Αυτά τα ματς δεν πρέπει να χάνονται, αλλά έτσι ήθελε η Παναγιά»!!!

● Respect! Η Παναγιά είναι Ατρόμητος. Το ξέρουν όσοι πιστεύουν στη Χάρη της. Ματς δεν χάνει η Μεγαλόχαρη στο Περιστέρι και κάποιοι μάλιστα Φενταγίν από την κερκίδα των φανατικών του Ατρόμητου ορκίζονται ότι την είδαν και σε τρία εκτός έδρας. Στα υπόλοιπα το εορτολόγιο δεν Της επέτρεψε να παρευρεθεί! Έχει κάνει πάντως το θαύμα Της υποδηλώνοντας την προτίμησή Της στην ομάδα των δυτικών συνοικιών, αφού ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου λέγεται Σπανός αλλά... ξυρίζεται! Θαύμα-θαύμα-θαύμα.

- info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ