Αθλητισμος

Τζόκοβιτς: «Υπερβολές και εικασίες» τα στημένα στο τένις

Αποκαλύπτει ότι τον είχαν προσεγγίσει για να χάσει ματς πριν από 10 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317517-625766.jpg
EPA/LUKAS COCH

Υπερβολικά χαρακτήρισε ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς τα όσα γράφονται σήμερα Δευτέρα στον Τύπο για διαφθορά και στημένα ματς στο τένις. Το σκάνδαλο που ρίχνει βαριά τη σκιά του πρώτη ημέρα του τουρνουά της Αυστραλίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το BBC και το BuzzFeed News. «Είναι απλά εικασίες», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής και νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη του τένις. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι πριν από δέκα χρόνια κάποιοι τον είχαν προσεγγίσει προσφέροντάς του 110.000 λίρες για να χάσει. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξήγησε ότι αρνήθηκε και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες περί χειραγώγησης στο τένις.

Συγκεκριμένα ο Τζόκοβιτς προσεγγίστηκε για να χάσει στον πρώτο γύρο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και προτίμησε να μη συμμετάσχει. «Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου. Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει ευκαιρία. Για μένα είναι πράξη αντιαθλητική, ένα έγκλημα στο άθλημα, ειλικρινά. Δεν το στηρίζω. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χώρος γι' αυτό σε κανένα άθλημα, ειδικά στο τένις. Ευτυχώς για μένα, δεν χρειάστηκε να εμπλακώ σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βεβαίως, το απορρίψαμε απευθείας. Ούτε καν έφθασε σε εμένα, ο τύπος που προσπαθούσε να μιλήσει μαζί μου, δεν το έκανε απευθείας. Τίποτε περισσότερο, από αυτό. Δυστυχώς υπήρχαν εκείνες τις ημέρες φήμες, συζητήσεις, άνθρωποι που περιτριγύριζαν. Εξετάστηκαν. Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Άκουσα για την ιστορία, διάβασα ότι υπήρχαν δύο αθλητές οι οποίοι δεν είναι ενεργοί, για ένα ματς που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια (για το ματς του Νικολάι Νταβιντένκο με τον Μαρτίν Βασάγιο Αργκουέγιο)», υποστήριξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι BBC και BuzzFeed News λένε ότι έχουν μυστικά έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν πως στήνονται αναμετρήσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως αυτή του Γουίμπλεντον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ