- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έπιασαν «αράχνες» και τα σπίτια στο Αιτωλικό (εικόνες)
Το απόκοσμο πέπλο επεκτείνεται και η ζωή των κατοίκων γίνεται αφόρητη
Το εποχικό φαινόμενο με το απόκοσμο πέπλο αράχνης έχει αρχίσει να καλύπτει ακόμα και τα σπίτια στο Αιτωλικό. Αρχικά ο ιστός των αραχνών είχε καλύψει φυτά σε μια ακτή μήκους 300 μέτρων. Τώρα οι αράχνες υφαίνουν ιστούς εντός κι εκτός των σπιτιών κάνοντας τη ζωή των κατοίκων αφόρητη. Αυτό δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής (aeras fm 99.5) ο Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος των Αλιέων Αιτωλικού, Θεόδωρος Μπότας .
Ο κ. Μπότας τονίζει ότι πράγματι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή, η οποία όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν προβεί έγκαιρα στον κατάλληλο ψεκασμό και πριν τα κουνούπια αναπτυχθούν και εξαπλωθούν, προαναγγέλλοντας πως θα γίνουν μηνύσεις σε όσους έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.
«Τον Αύγουστο υπήρξε έξαρση του φαινομένου, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τα κουνούπια. Ο Δήμος άρχισε να ραντίζει τα πάντα με ψεκαστήρα. Ανακαλύψαμε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα φάρμακο που ήταν απαγορευμένο για τους δημόσιους χώρους. Ψέκασαν χωρίς να κοιτάξουν τις οδηγίες χρήσης.
Το συγκεκριμένο φάρμακο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε υδάτινο περιβάλλον, διότι σκοτώνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Είχαν ψεκάσει τη θάλασσα και όχι τα λιμνάζοντα νερά όπου μεγαλώνουν τα κουνούπια. Μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας», καταλήγει ο κ. Μπότας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με άδεια 25 ετών προχωρά το έργο αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο, κρίσιμο για κλίμα και βιομηχανία
Ομάδα φυσιολατρών εντόπισε δύο νέα φυτά της σπάνιας ορχιδέας, αναδεικνύοντας τον πλούτο της τοπικής χλωρίδας
Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η οικολογία ως δικαιολογία άρνησης κάθε μεταβολής
Το συγκινητικό βίντεο από ιαπωνικό ζωολογικό κήπο και οι εξηγήσεις των ειδικών
Επανεισάγονται στο νησί στο πλαίσιο της μεγαλύτερης οικολογικής αποκατάστασης του αρχιπελάγους
Ο ρόλος της έντονης και συνεχούς πίεσης ζευγαρώματος
«Είναι η σημαντικότερη οπισθοδρόμηση» καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Παρά τα κύματα ψύχους στο βόρειο ημισφαίριο
Τι αναφέρουν παράγοντες της ΕΥΔΑΠ
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η εικόνα αυτή δεν σημαίνει μακροπρόθεσμη ασφάλεια
Ερευνητές ανέπτυξαν υλικό που απορροφά τους ρύπους 100 φορές ταχύτερα
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Η περίπτωση του ρέματος της Πικροδάφνης
Το κουνούπι-τίγρης και οι νέες απειλές
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
Eνώ οι πωλήσεις φυτικών κρεάτων έχουν πέσει, αρκετές start-ups έχουν κλείσει και οι επενδυτές έχουν πατήσει φρένο
Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις
Μελέτη βρίσκει στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ αύξησης θερμοκρασίας και αλλαγής γονιδίων
Η αποδοχή του ηγετικού ρόλου της χώρας στην COP30
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.