Πολιτικη & Οικονομια

Κώστας Σκρέκας: 185 ευρώ πάνω το αέριο μέσα σε ένα χρόνο

Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στην ενέργεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, τις τιμολογιακές αυξήσεις καθώς και για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ | ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI

Για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, τις τιμολογιακές αυξήσεις καθώς και για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η επάρκεια ανεφοδιασμού και οι τιμές της ενέργειας είναι τα δύο θέματα που απασχολούν κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε ότι η τιμή του φυσικού αερίου ήταν στα 200 ευρώ χθες, στα 80 ευρώ πριν 2 μήνες και στα 15 ευρώ πριν έναν χρόνο. Δηλαδή ανέβηκε κατά 185 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Δυστυχώς, η παράνομη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές. Έχουμε ιστορικά υψηλά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και έχουμε και ιστορικά υψηλά στην ηλεκτρική ενέργεια», είπε ο κ. Σκρέκας.

Όπως είπε, για την αντιμετώπιση της επάρκειας ανεφοδιασμού και των τιμών ενέργειας «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο».

«Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και τα πιο δυσμενή, όμως κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος», τόνισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαθέτει και το τελευταίο ευρώ στις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Ευρώπη για χρηματοδότηση των κρατών για την ενέργεια έπειτα από την πρόταση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ