TV + Series

Αντιδράσεις για το stand-up του Dave Chappelle στο Νetflix

Κατηγορείται για σχόλια εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O stand up κωμικός Dave Chappelle
O stand up κωμικός Dave Chappelle ©EPA Pool

Τα σχόλια του κωμικού Dave Chappelle στο νέο stand-up του Netflix προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων.

Ο stand up κωμικός Dave Chappelle βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικής για τα υποτιμητικά του σχόλια για την LGBTQ+ κοινότητα στο του stand-up special του Netflix.

Το stand up special με τίτλο «The Closer» έκανε πρεμιέρα την Τρίτη και εκεί ο κωμικός κάνει, σύμφωνα με το Variety, σαφή αστεία για τρανς γυναίκες υπερασπιζόμενος με τον τρόπο του προηγούμενα υποτιμητικά σχόλια που έγιναν από πρόσωπα όπως η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» J.K. Ρόουλινγκ και ο ράπερ DaBaby.

«Άρχισαν να αποκαλούν την J.K Rowling, TERF. Δεν ήξερα καν τι ήταν αυτό, αλλά ξέρω ότι οι τρανς άνθρωποι φτιάχνουν λέξεις για να κερδίζουν επιχειρήματα... Είμαι ομάδα TERF», είπε ο κωμικός.


Σε δήλωσή της, η οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ+, GLAAD αναφέρει ότι «τα υποτιμητικά σχόλια του Chappelle έχουν γίνει συνώνυμη με τη γελοιοποίηση των τρανς ατόμων και άλλων περιθωριοποιημένων κοινοτήτων».

Ο Εθνικός Συνασπισμός Μαύρης Δικαιοσύνης, μια ομάδα υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων που υπηρετεί την κοινότητα LGBTQ+, παρείχε επίσης μια δήλωση, προτρέποντας το Netflix να αφαιρέσει stand-up special από τον κατάλογό του.

«Με το 2021 να είναι το πιο θανατηφόρο έτος που έχει καταγραφεί για τα τρανς άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες - η πλειοψηφία των οποίων ήταν μαύροι τρανσέξουαλ - το Netflix θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της NBJC Ντέιβιντ Τζονς. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ