1821 Digital Gallery
Ο Δημήτρης Λάλος σε στιγμιότυπο της σειράς «Σιωπηλός Δρόμος»
ΤΕΥΧΟΣ 788

Ο Δημήτρης Λάλος μιλά για την πρό(σ)κληση του «Σιωπηλού δρόμου»

«Πιστεύω πως ο κόσμος περίμενε καιρό τώρα να δει μια ελληνική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που να σέβεται το κοινό».
Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λάλο, πρωταγωνιστή της σειράς «Σιωπηλός Δρόμος» στο MEGA, στην ATHENS VOICE

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι η σειρά που οπωσδήποτε έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ελλάδα για το 2021. Ο «Νάσος Οικονομίδης», επικεφαλής των ερευνών, ή κατά τον κόσμο Δημήτρης Λάλος, έχει ήδη κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό, όμως πριν από την τηλεόραση είχε ήδη γράψει τα δικά του χιλιόμετρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ, μεταφραστής και ιδρυτής του Tempus Verum - Εν Αθήναις, ο Δημήτρης Λάλος έχει προλάβει να μετρήσει αρκετούς ρόλους πριν βρεθεί στο επίκεντρο της δραματικής σειράς του MEGA.

Τον τελευταίο χρόνο πρωταγωνίστησε μαζί με την Πηνελόπη Τσιλίκα, λίγο πριν βρεθούν από κοινού στον «Σιωπηλό Δρόμο», και στη βραβευμένη ταινία της Τζάνις Ρφαηλίδου «Kala Azar», ενώ φέτος έγινε η μετάβαση στη μικρή οθόνη. Ο Δημήτρης Λάλος μας μίλησε για την καριέρα του, τον «Σιωπηλό Δρόμο» και όσα συνέβησαν φέτος στο χώρο του θεάτρου.

Μετά από μια καριέρα ετών στο θέατρο και τον κινηματογράφο ήρθε φέτος η ώρα της τηλεόρασης με την εξαιρετική παραγωγή του «Σιωπηλού Δρόμου». Πώς ήταν η μετάβαση;
Πράγματι, συνήθως μια μετάβαση είναι πάντα δύσκολη, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα διότι οι συνθήκες γυρίσματος ήταν άκρως κινηματογραφικές. Μακάρι να γίνουν και στο μέλλον τέτοιες δουλειές και περισσότεροι συνάδελφοί μου να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες.

Σχετικα
Nick Waterhouse: Στην Αθήνα θα δώσω την καρδιά μου ολόκληρη
Nick Waterhouse: Στην Αθήνα θα δώσω την καρδιά μου ολόκληρη

Ήταν εύκολο το «ναι»; Τι σε εντυπωσίασε στο σενάριο;
Η πλοκή και ο χαρακτήρας ήταν τα βασικά. Στη συνέχεια ήταν το είδος. Δηλαδή, ένα αστυνομικό θρίλερ, που είναι και από τα αγαπημένα μου.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα αγάπησες; Ταυτίζεσαι σε κάποιο σημείο με τον ήρωά σου;
Αγάπησα το στοιχείο του συναισθηματικού ρήγματος που φέρει ως άνθρωπος. Πάντα βρίσκω σημεία να ταυτιστώ με τους ήρωες που υποδύομαι γιατί πιστεύω πως έχουμε όλα τα στοιχεία μέσα μας, αν και σε διαφορετικό βαθμό, αναπτυγμένα.

Σχετικα
Ο Γιώργος Γούσης και τα «Μαγνητικά πεδία»: Ένα γλυκό road movie που αρέσει
Ο Γιώργος Γούσης και τα «Μαγνητικά πεδία»: Ένα γλυκό road movie που αρέσει

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους τηλεθεατές και όχι μόνο από το κοινό της ελληνικής τηλεόρασης. Γιατί αγκάλιασε τόσος νέος κόσμος τη σειρά;
Σήμερα δεν υπάρχει μόνο η συμβατική τηλεόραση, φυσικά, αλλά και οι πλατφόρμες που προσελκύουν ένα τεράστιο κοινό και συνήθως νέους. Η σειρά αυτή, έχοντας μια αντίστοιχη αισθητική που πλησιάζει περισσότερο αυτές τις πλατφόρμες, προσελκύει και τέτοιο κοινό. Παράλληλα πιστεύω πως ο κόσμος περίμενε καιρό τώρα να δει μια ελληνική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που να σέβεται το κοινό.

Είναι αυτό το μέλλον των τηλεοπτικών σειρών, δηλαδή να πάμε στο μοντέλο των λίγων επεισοδίων;
Τις προηγούμενες δεκαετίες κρίναμε την επιτυχία μιας ελληνικής σειράς από τη διάρκειά της. Δεν γνωρίζω αν είναι το μέλλον, αλλά θα είναι σίγουρα ένα βαρόμετρο για το αν οι παραγωγοί θα επενδύσουν ξανά σε μια ακριβή παραγωγή λίγων επεισοδίων. Πράγματι, όμως, η ποσότητα πολλές φορές δεν μπορεί να συνάδει με την ποιότητα. Εν αναμονή…

Το θέατρο είναι κλειστό τον τελευταίο χρόνο και την ίδια περίοδο στην Ελλάδα πέρασε για πολλούς τη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του. Οι καταγγελίες κακοποίησης και το ελληνικό #MeToo είχαν σημείο αιχμής τον πολιτισμό. Πώς έζησες όλη αυτή την περίοδο;
Αρχικά να πω πως κατά τη γνώμη μου το θέατρο πέρασε μία από τις πιο λαμπρές περιόδους με την αποκαθήλωση των παλιών στερεοτυπικών συμπεριφορών. Το θέατρο έδειξε ακόμα μια φορά προς το φως κάνοντας την αρχή για να ξεκαθαρίσει η εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Τι άλλο σου επιφυλάσσει το 2021;
Ελπίζω, όχι μόνο για μένα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, υγεία!

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5