1821 Digital Gallery
«Τρεις αδερφές», Άντον Τσέχοφ, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θέατρο ΕΜΣ

Οι «Τρεις αδερφές» του Άντον Τσέχοφ στο Θέατρο ΕΜΣ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη νέα μεγάλη παραγωγή σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις
Οι «Τρεις αδερφές» του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το Κρατικό Θεάτρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη νέα μεγάλη παραγωγή «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχοφ. Η παράσταση θα παρουσιαστεί από 9 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Γιώργου Σεβαστίκογλου και σκηνοθεσία του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

«Τρεις αδερφές», Άντον Τσέχοφ, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θέατρο ΕΜΣ

Οι τρεις αδελφές και ο αδελφός τους ο Αντρέι, με τον ενθουσιασμό της νιότης, τις αξίες και τα εφόδια της αστικής τους καταγωγής, οραματίζονται μια λαμπερή ζωή, μακριά, στη Μόσχα. Ο καιρός περνάει και αυτοί συνεχίζουν να διαμένουν στη μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου ένας άλλος τρόπος ζωής, πολύ μακρινός και ξένος −σχεδόν χυδαίος− στοιχειώνει την καθημερινότητά τους και σταδιακά τους αλλοτριώνει. Το μέλλον πλησιάζει και επιφυλάσσει νέες ματαιωμένες προσδοκίες.

«Τρεις αδερφές», Άντον Τσέχοφ, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θέατρο ΕΜΣ
Σχετικα
Ο συγγραφέας της Σιωπηλής Λίμνης, Νταβίντ Ντεσόλα, στο Επί Κολωνώ
Ο συγγραφέας της Σιωπηλής Λίμνης, Νταβίντ Ντεσόλα, στο Επί Κολωνώ

Οι τρεις αδελφές, αφήνοντας το χρόνο να εξαντλείται σε όνειρα και φλυαρίες, δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της ίδιας τους της ζωής, βουλιάζουν στον συμβιβασμό και αδυνατούν να μετατρέψουνε τις επιθυμίες τους σε πράξη. Το αλλού και το μετά απομένουν για αυτές οι μόνοι φαντασιακοί τόποι διαφυγής.

«Τρεις αδερφές», Άντον Τσέχοφ, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θέατρο ΕΜΣ

Το έργο του Άντον Τσέχοφ, γραμμένο το 1900, αποτελεί ένα κείμενο-σπουδή στον ψυχισμό του δυτικού ανθρώπου που υπό το βάρος της πολυσύνθετης προσωπικότητάς του, φανερώνεται απροετοίμαστος στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Στις «Τρεις αδελφές» ο χαρακτήρας του ανθρώπου και οι ανθρώπινες σχέσεις αποτυπώνονται σκηνικά μέσα από το πρίσμα της αλλαγής του αιώνα και της μετάβασης σε μια νέα κοινωνία.

Σχετικα
Είδαμε την «Αιολική Γη» στο Εθνικό Θέατρο
Είδαμε την «Αιολική Γη» στο Εθνικό Θέατρο

«Τρεις αδερφές», Άντον Τσέχοφ, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θέατρο ΕΜΣ

Στην είσοδο του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, οι θεατές της παράστασης «Τρεις Αδελφές» θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ιστορικά κοστούμια από παραστάσεις έργων του Άντον Τσέχοφ στο ΚΘΒΕ.

«Τρεις αδερφές», Άντον Τσέχοφ, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θέατρο ΕΜΣ

Σημείωμα σκηνοθέτη
«Γράφοντας το πιο θλιμμένο και ανελέητο έργο του, τις Τρεις αδελφές, πιθανόν ο παρατηρητικός γιατρός Τσέχοφ ν’ αναλογιζόταν πόσο παράφορα, αλλά αναπότρεπτα, μας ωριμάζουν οι απώλειες. Αργά ή γρήγορα όλοι μας αναγκαζόμαστε να μάθουμε την τέχνη του αποχωρισμού –από αγαπημένους, εραστές, αυταπάτες, προσδοκίες, από την αθωότητα. Αποχαιρετισμοί, αποχαιρετισμοί, αποχαιρετισμοί τέμνουν το ταξίδι μας, το εξουθενωτικό ταξίδι μας… Τότε γιατί συνεχίζουμε, κάποτε και με χαρά μάλιστα;»

«Τρεις αδερφές», Άντον Τσέχοφ, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θέατρο ΕΜΣ

Συντελεστές
Μετάφραση:
Γιώργος Σεβαστίκογλου
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Διανομή: Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Χριστίνα Χριστοδούλου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Λένα Νάτση, Απόστολος Πελεκάνος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Κουκιάς, Σαμψών Φύτρος, Μανώλης Μαυροματάκης, Μάρκος Γέττος, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Γιώργος Σφυρίδης, Μαρία Καραμήτρη, Χρίστος Νταρακτσής

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη στις 18:30, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00
Με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους κάθε Σάββατο.

Τιμές εισιτηρίων
[Τετ.&Πέμ.]
Γενική είσοδος €5
[Παρ.] Κανονικό εισιτήριο (Θέσεις πλατείας) €10, Εκπτωτικό εισιτήριο (Θέσεις εξώστη, Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65) €8, Ομαδικό εισιτήριο (για κρατήσεις άνω των 20 ατόμων) €7
[Σάβ.&Κυρ.] Κανονικό εισιτήριο (Θέσεις πλατείας) €13, Κανονικό εισιτήριο (Θέσεις εξώστη) €10, Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65) €8, Ομαδικό εισιτήριο (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) €7.
ΑΝΕΡΓΟΙ: Δωρεάν για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ (Ισχύει Παρ.-Κυρ. για περιορισμένο αριθμό θέσεων). Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων.
ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.
ΑΜΕΑ: Δωρεάν
Πολύτεκνοι: 5€
Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€
Οπλίτες θητείας: 5€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων - Αστυνομικοί: 8€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)

*Σημείωση: Όλα τα εκπτωτικά εισιτήρια (Φοιτητικά, Άτομα άνω των 65, Πολύτεκνοι, Δάσκαλοι, Καθηγητές) ισχύουν μόνο με την αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ και όχι ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει για το οικογενειακό εισιτήριο, όπως και για τα εισιτήρια ανέργων για τα οποία απαιτείται η τηλεφωνική κράτηση. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2315200200.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5