Μουσικη

Athens Music Week: 3 μέρες, 3 venues, 25 καλλιτέχνες, 80 καλεσμένοι

Το μεγάλο φεστιβάλ για τη μουσική επιστρέφει στην Τεχνόπολη, 22 - 24 Ιουνίου: Οι ομιλίες, τα workshops, οι showcase συναυλίες και τα events που θα συμβούν στην Αθήνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα Zimbru
Zimbru

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 22 - 24 Ιουνίου: Οι ομιλητές, οι καλλιτέχνες και τα events που φιλοξενεί.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Athens Music Week, το φεστιβάλ που γεφυρώνει την εγχώρια μουσική με τον κόσμο, επιστρέφει στην Αθήνα, σε μια καθοριστική στιγμή για την εγχώρια και παγκόσμια μουσική σκηνή στη μεταπανδημική εποχή. Από την Τετάρτη 22 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, το Athens Music Week στρέφει το βλέμμα στο μέλλον και περιμένει κάθε φίλο της μουσικής, κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να μάθει περισσότερα για αυτήν, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Bios και το Temple. Τρεις μέρες γεμάτες συζητήσεις, παρουσιάσεις, workshops, speed meetings, networking events, showcase συναυλίες αλλά και ένα μεγάλο closing live event στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης.

Μια ευκαιρία να δεις τα πράγματα «από μέσα», να γνωρίσεις ανθρώπους και δίκτυα που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τη μουσική σου στον υπόλοιπο κόσμο, να μάθεις τι ρόλο παίζουν τα εγχώρια media και πώς μπορούν να υπάρξουν μεγαλύτερες ευκαιρίες για νέους καλλιτέχνες, να ανακαλύψεις τρόπους να αυξήσεις τα έσοδά σου από τη μουσική και να καταλάβεις τι συμβαίνει με τα NFTs στην ελληνική μουσική και στις τέχνες.

Στο πλαίσιο του Athens Music Week 2022, το φετινό Συνέδριο υποδέχεται από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο διακεκριμένους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους κρατικών και πολιτιστικών φορέων οι οποίοι θα θέσουν ερωτήματα, θα ξεδιπλώσουν ευκαιρίες και θα προτείνουν λύσεις αναφορικά με τον ρόλο και την ανάπτυξη της Μουσικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

ATHENS MUSIC WEEK FESTIVAL IS BACK & 100% LIVE | 22-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Athens Music Week: Οι καλεσμένοι του Συνεδρίου, οι συζητήσεις, τα workshops, τα speed meetings, τα networking events

Ανάμεσα τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μόνικα Τσιλιμπέρδη, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνος Δέδες, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοργανωτών Κατερίνα Σταματάκη και ο Διευθυντής του Innovathens, Αντώνης Οικονόμου, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα σημάνουν την επίσημη έναρξη κάθε ημέρας του φετινού Συνεδρίου με τις ομιλίες τους.

Για πρώτη φορά, φέτος, κάθονται μαζί στο τραπέζι του AMW Conference οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων πολιτιστικών φορέων της χώρας όπως είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Χρήστος Καρράς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλλη Ανδριοπούλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, όπως αντίστοιχα και οι διοργανωτές των μεγαλύτερων εγχώριων μουσικών Φεστιβάλ όπως είναι το Ejekt Festival, το Release Athens, και η High Priority, οι οποίοι συζητούν για το μέλλον των συναυλιών και της φεστιβαλικής εμπειρίας στην μετα-covid εποχή. Την εγχώρια συναυλιακή εικόνα έρχεται να συμπληρώσει η πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων, VIVA όπου θα παρουσιάσει, αποκλειστικά για το Athens Music Week, δεδομένα και στατιστικά στοιχεία από συναυλίες και Φεστιβάλ αλλά και προτάσεις για βελτίωση της εμπειρίας διοργανωτών και κοινού στην πώληση εισιτηρίων.

Ακόμα, οι καλεσμένοι του AMW Conference επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα και ερωτήματα που απασχολούν την μουσική κοινότητα και τους καλλιτέχνες:

Στην εποχή του YouTube, του Spotify και του Tik Tok είναι απαραίτητες οι δισκογραφικές εταιρείες; Οι καλλιτέχνες οφείλουν να υψώνουν πολιτικό λόγο σήμερα; Τα πάνελ του AMW Conference φιλοξενούν καλλιτέχνες από τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Οδυσσέα Ιωάννου μέχρι τον Ανδρέα Μεταξά (Stay Independent Records), τον Theodore (United We Fly) και τον RSN από την νεοσύστατη Sky Vector Music.

Ποιοι αποφασίζουν αν ένα τραγούδι θα γίνει επιτυχία ή όχι και πώς επιλέγονται τα μουσικά θέματα που δημοσιεύονται στα εγχώρια έντυπα και ψηφιακά μέσα; Ελάτε να μάθετε τι λένε στο κοινό ραδιοφωνικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι όπως ο Δημήτρης Αθανασιάδης (Διευθυντής web Athens Voice, Ραδιοφωνικός Παραγωγός Athens Voice 102.5), o Θεοδόσης Μίχος (Best Radio), η Μαρία Μαρκουλή (Kosmos 93.6), ο Γιώργος Μουχταρίδης (Διευθυντής Pepper 96.6), o Σπύρος Χούντας (Διευθυντής Nostos 100.6) και o Αλέξανδρος Βραχωρίτης (Rock FM).

Άνθρωποι που παρακολουθούν σεμινάριο

Ποια είναι η καινοτομία των τεχνολογιών Blockchain και Web3; Τι είναι τα NFTs και πώς μπορούν να «ξεκλειδώσουν» ένα καινούργιο οικονομικό μοντέλο; Είναι κακή λέξη το «monetization» για έναν καλλιτέχνη; Τι σχέση έχει το Tik Tok με τη μουσική και γιατί το trap και το drill πρωτοστατούν στα ψηφιακά charts; Πόσο σημαντικοί είναι social media fans και πώς ένας καλλιτέχνης εισχωρεί στη διεθνή αγορά; Σε αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα έρχονται να ρίξουν φως επαγγελματίες της αγοράς από εταιρείες με τεράστια δυναμική στην εγχώρια και διεθνή αγορά όπως είναι οι Digital Minds, Globe One, Dionysiac Tour, EXIT Festival, NCSR-Demokritos, κ.α.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 22 - 24 Ιουνίου: Οι ομιλητές, οι καλλιτέχνες και τα events που θα συμβούν στην Αθήνα

Athens Music Week: Οι showcase συναυλίες

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα των Showcases παρουσιάζει 23 ενδιαφέροντα σχήματα αναδεικνύοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς από όλα τα μουσικά είδη. Ανακαλύψτε την παράδοση της Ηπείρου και της Αρμενίας σε μία μίξη με abstract electronics και free jazz από τους Kolida Babo, ακολουθήστε το νεοσύστατο ambient ντουέτο, Super Sonic Elephant Club, στις μουσικές του αναζητήσεις με live electronics, τσέμπαλο και κιθάρα και περιπλανηθείτε στο ροκ, τον ψαλμό, τα Βαλκάνια, τη Δύση και τον γύφτικο καρσιλαμά στο πολυπρόσωπο Πεντόβολο του Χρήστου Ροζάκη. Ακόμα, θα «χαθείτε» στην ψυχεδελική pop των The Bonnie Nettles, στα ηλεκτρονικά ηχοτοπία του Transparent Man και στη free jazz των Zulu 3.4. από τη Βόρεια Μακεδονία. Θα βυθιστείτε στο soul / R&B / broken beat κράμα του Inner D., θα χορέψετε στους avant-pop ρυθμούς της IOTA PHI (a.k.a Ilia Darlin), και των Hume Assine, και θα ταρακουνηθηθείτε με το indie rock των πολλά υποσχόμενων Pink Vanity. Τα Showcases θα λάβουν χώρα στην Τεχνόπολη το Bios και το Temple.

Το φορητό στούντιο - van του Athens Voice 102.5
Το φορητό στούντιο - van του Athens Voice 102.5 © Θανάσης Καρατζάς

Το φορητό στούντιο – van του Athens Voice 102.5 δίνει ρυθμό στο φεστιβάλ Athens Music Week

Κάπου ανάμεσα στις συζητήσεις, τα εργαστήρια και τις Showcase συναυλίες, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο music market, απολαμβάνοντας εξωτικά σνακ, ενώ οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice 102.5 Τάνια Σκραπαλιώρη (Τετάρτη 22 Ιουνίου), Ελένη Κολοκοτρώνη (Πέμπτη 23 Ιουνίου) και Νίκος Δημόπουλος (Παρασκευή 24 Ιουνίου) από το φορητό στούντιο - van του σταθμού, θα δίνουν τον ρυθμό στα «πηγαδάκια» και τα networking events μέχρι να έρθει η στιγμή για τη μεγάλη συναυλία του Athens Music Week, στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης.

Πανοραμική φωτογραφία της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
© Βαγγέλης Πατσιαλός

Athens Music Week: Η μεγάλη συναυλία στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης

Όπως κάθε χρόνο, το Athens Music Week ολοκληρώνει τις δράσεις του με μία μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης. Νέες και διαχρονικές τάσεις, καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ήχο και φεστιβαλικοί ρυθμοί, έρχονται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Live Main Stage του AMW που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση ελλήνων καλλιτεχνών διεθνώς, ενώ συστήνει ξένους καλλιτέχνες στην εγχώρια αγορά.

Aπρόσμενες μίξεις μουσικών ειδών όπου παραδοσιακά ακούσματα από διάφορα μέρη του κόσμου αναμειγνύονται με τον σύγχρονο ήχο και δημιουργούν ένα μοναδικό μουσικό κράμα που σπάνια συναντά κανείς σε μία βραδιά. Από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, από την Ρουμανία μέχρι τον Πόντο και από το punk μέχρι την electronica, το Live Main stage του AMW παρουσιάζει ένα ανατρεπτικό line up:

Το συγκρότημα Θραξ Πανκc

Θραξ Πανκc
Οι τρεις Θρακιώτες έρχονται να μας ξεσηκώσουν με το νέο τους άλμπουμ και με κύρια εργαλεία τη γκάιντα, το νταούλι, το live looping, τα ψυχεδελικά περάσματα και τις πανκ κιθάρες. Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη «πανκοπανηγυροψυχεδέλεια» να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι Θραξ Πανκc.

Μαρία Παπαγεωργίου
Μαρία Παπαγεωργίου © Γιώργος Αλεξανδράκης

Μαρία Παπαγεωργίου
Ερμηνεύει, συνθέτει και στήνει παραστάσεις με εντελώς προσωπικό καλλιτεχνικό στίγμα και πιστό ακροατήριο που αυξάνεται συνεχώς. Το αερικό της ελληνικής σκηνής, όπως την αποκαλούν, μοιράζεται μαζί μας στιγμιότυπα από την έντεχνη και την παραδοσιακή μουσική. Μια γιορτή προσωπική και γοητευτική, φτιαγμένη από τις καθηλωτικές ερμηνείες της, τις απρόσμενες επιλογές, την αφοπλιστική ειλικρίνεια και εκείνη τη σπάνια και οικεία ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργεί με συνέπεια στα live της.

Το συγκρότημα Zimbru
Zimbru

Zimbru (RO)
Με ζωηρά συνθεσάιζερ, αιχμηρές κιθάρες και δυναμικά κρουστά οι Zimbru ξεδιπλώνουν την psy-pop αισθητική τους, διοχετεύοντας queer αγάπη και νοσταλγία για περασμένες δεκαετίες που δεν έχουν ζήσει. Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του το 2019 με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ρουμανίας ενώ μόλις κατέβηκαν από το stage του The Great Escape Festival στο Μπράιτον. Το NME περιέγραψε το live: «Η ανάμειξη των ηλεκτρονικών ρυθμών με τα δυνατά φωνητικά και την αστραφτερή παραγωγή, κάνει αυτό το show άχαστο!».

Ο μουσικός Z.E.N.
Z.E.N.

Z.E.N.
Ένας νέος χαρακτήρας στον χάρτη της ελληνικής μουσικής. Με τον δικό του περίτεχνο τρόπο ανασύρει κλασικές αξίες από το ελληνικό και ανατολίτικο πολιτισμό και τις συστήνει εκ νέου μέσα από ένα άκρως μοντέρνο μουσικό πρίσμα συνδέοντας το έντεχνο τραγούδι με τα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Επηρεασμένος από την Ήπειρο, τον Πόντο, την Μ. Ασία, την Κρήτη αλλά και από ξένες κουλτούρες όπως αυτές τις Αρμενίας, Γεωργίας, Βουλγαρίας και Ρωσίας, τα τραγούδια του Ζ.Ε.Ν. αφηγούνται ιστορίες βγαλμένες από την αρχαία μυθολογία και τη μυσταγωγία της φύσης.

Άνθρωποι που παρακολουθούν σεμινάριο
© Νίκος Κομνηνός

To Athens Music Week υποδέχεται δύο ενεργά διεθνή δίκτυα για την ανεξάρτητη μουσική

Για πρώτη φορά, στην Ελλάδα το Athens Music Week υποδέχεται εκπροσώπους δύο εκ των πιο ενεργών διεθνών δικτύων για τον ανεξάρτητο μουσικό τομέα, το Impala -  Independent Music Companies Association και International Music Managers Forum (IMMF), που στόχο έχουν την βιώσιμη ανάπτυξη των μικρών / μεσαίων εταιρειών, την απόδοση μεγαλύτερης αξίας στους ανεξάρτητους καλλιτέχνες και την αύξηση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, καθώς επίσης και τον νεοσύστατο οργανισμό Music Tech Europe που στόχο έχει να δημιουργήσει συνέργειες και ευκαιρίες μεταξύ του κλάδου της τεχνολογίας και της μουσικής. Μία μοναδική ευκαιρία για διεθνή δικτύωση, ανταλλαγή καλών πρακτικών και ευρύτερη συσπείρωση του εγχώριου κλάδου.

Επιπλέον, το, Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI), διοργανώνει pitch sessions και παρουσιάζει τις 30 ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν, φέτος, από το ΗΕΜΙ Incubator και οι οποίες παρέχουν καινοτόμες λύσεις σε καίρια ζητήματα του μουσικού κλάδου, με απώτερο στόχο την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής, της διαφορετικότητας, της βιωσιμότητας και της δημιουργικότητας σε έναν εξελισσόμενο κλάδο όπου η τέχνη, η επιστήμη και η επιχειρηματικότητα συγκλίνουν.

Αν ζείτε και αναπνέετε για τη Μουσική, Τετάρτη 22 Ιουνίου – Παρασκευή 24 Ιουνίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τεχνόπολη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Athens Music Week εδώ.

Το AMW υλοποιείται με την υποστήριξη των Ευρωπαϊκών δικτύων Hub for The Exchange of Music Innovation (HEMI) και JUMP – European Music Market Acceleration, δύο έργων που συγχρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άνθρωπος που παίζει κιθάρα στην Τεχνόπολη

Athens Music Week: Εισιτήρια και πληροφορίες

Ημερήσιο εισιτήριο: 7 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (στην είσοδο).

Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Ιουνίου: Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνεδρίου και τις Showcase συναυλίες στην Τεχνόπολη το Bios και το Temple.

Παρασκευή 24 Ιουνίου: Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνεδρίου και τις Showcase συναυλίες στην Τεχνόπολη το Bios και το Temple, στο Live show στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης και στο closing party στο Bios.

Τριήμερο εισιτήριο: 15 ευρώ (προπώληση), 30 ευρώ (στην είσοδο).

Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του AMW καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου σε όλα τα venues.

Προπώληση εισιτηρίων: www.athensmusicweek.gr/tickets

Ωράριο λειτουργίας:

Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Ιουνίου

Τεχνόπολη: 09.00 - 21.00, Bios: 21.30 - 24:00, Temple: 21.30 - 24:00

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Τεχνόπολη: 09.00 - 23.30, Bios: (24.00-03.00)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ