Μουσικη

Eurovision 2022: Τι θα συμβεί αν η Ουκρανία κερδίσει και δεν μπορέσει να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό

Η Ουκρανία είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στην Eurovision 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα Kalush Orchestra εκπροσωπεί την Ουκρανία στην Eurovision 2022 - Σημαίες της χώρας κάτω από τη σκηνή
Eurovision 2022: Το συγκρότημα Kalush Orchestra εκπροσωπεί την Ουκρανία © EPA /ALESSANDRO DI MARCO

Eurovision 2022: Τι θα γίνει αν η Ουκρανία κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού και δεν μπορέσει του χρόνου να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Η Ουκρανία και το τραγούδι Stefania που ερμηνεύει η Kalush Orchestra είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στην Eurovision 2022, που φιλοξενείται φέτος στο Τορίνο της Ιταλίας. Τα μέλη του συγκροτήματος έλαβαν ειδική άδεια για να μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα και να την εκπροσωπήσουν στον διαγωνισμό τραγουδιού τη στιγμή που από τις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα εισβολής της Ρωσίας, η Ουκρανία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. 

Τι θα γίνει αν η Ουκρανία κερδίσει τον διαγωνισμό της Eurovision 2022 και κληθεί τον επόμενο Μάιο να φιλοξενήσει τη διοργάνωση; 

Eurovision: Πού θα γίνει ο διαγωνισμός αν κερδίσει η Ουκρανία

Σύμφωνα με το ABC, οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, αν και εφόσον η Ρωσία έχει φύγει από τα ουκρανικά εδάφη, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιτρέψουν στη χώρα να διοργανώσει την Eurovision 2023. Ta οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίζει η χώρα, όσο και τα ζητήματα ασφαλείας, θα κάνουν τους διοργανωτές να αναζητήσουν έναν πιο ασφαλή τόπο για τη διεξαγωγή της Eurovision. 

Αν η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη μουσική διοργάνωση, τότε η ευθύνη για τη διεξαγωγή της Eurovision θα βαρύνει κάποια από τις Big Five, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία ή τη Γερμανία.  

Η τελευταία φορά που η νικήτρια χώρα δεν φιλοξένησε την Eurovision, παρότι είχε κερδίσει τον διαγωνισμό, ήταν το Ισραήλ το 1980. Ο διαγωνισμός τραγουδιού διεξήχθη στην Ολλανδία. Μέχρι αυτήν την ώρα, οι διοργανωτές της Eurovision και η EBU δεν έχουν σχολιάσει τι θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη χρονιά εάν κερδίσει η Ουκρανία.

Eurovision 2022: Φαβορί το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra

Στην Eurovision 2022 οι Kalush Orchestra, το συγκρότημα από την Ουκρανία αυξάνει ολένα και περισσότερο τις πιθανότητές του να είναι αυτό που θα κερδίσει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού.

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ είχε αφήσει τη σκηνή για να ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο με τη Ρωσία. Την ίδια στιγμή ένα από τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra υπηρέτησε στις μονάδες άμυνας στο πεδίο της μάχης.

Kalush Orchestra - Stefania - LIVE - Ukraine 🇺🇦 - First Semi-Final - Eurovision 2022

Eurovision 2022 - Στοιχήματα: Ποιες χώρες βρίσκονται στην 10άδα - Η θέση της Ελλάδας

Λίγες ώρες μένουν μέχρι τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας και τα στοιχήματα για τις χώρες που θα βρεθούν στην πρώτη 10άδα, εμφανίζουν σταθερά ως μεγάλη νικήτρια του 66ου διαγωνισμού την Ουκρανία. Μετά την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών του διαγωνισμού, χώρες ανέβηκαν θέσεις στα στοιχήματα και άλλες κατέβηκαν. 

Σύμφωνα με το eurovisionworld.com, στις τελευταίες θέσεις της Eurovision 2022 έχουν «κλειδώσει» η Λιθουανία, η Γερμανία και η Ρουμανία. 

Μέχρι και τον α' ημιτελικό της Eurovision 2022, όπου και διαγωνίστηκε η Ελλάδα, καταφέρνοντας να περάσει στον τελικό του Σαββάτου, η Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together» βρίσκονταν στην 6η θέση. Ωστόσο, σήμερα (13/5), η ελληνική συμμετοχή υποχώρησε κατά μία θέση και βρίσκεται στην 7η

Απόλυτο φαβορί για τη νίκη παραμένει η Ουκρανία με το τραγούδι Stefania, που ερμηνεύει το συγκρότημα Kalush Orchestra. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ακολουθούν: Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ελλάδα, Σερβία, Νορβηγία, Ολλανδία. 

Eurovision 2022: Πώς διαμορφώθηκαν τα στοιχήματα μετά τον β' ημιτελικό
Eurovision 2022: Τα στοιχήματα © eurovisionworld.com

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ