Μουσικη

Eurovision 2022 - Αμάντα Γεωργιάδη: Οι φωτογραφίες από την πρώτη της πρόβα στο Τορίνο

H νεαρή τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει το «Die Together»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα στο Τορίνο
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα στο Τορίνο © EBU/Nathan Reinds

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα στο Τορίνο. Εικόνες μέσα από το Pala Olympico.

Την πρώτη της πρόβα για τη Eurovision 2022 πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 1 Μαΐου, η Αμάντα Γεωργιάδη στο Pala Olimpico του Τορίνο.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες της Αμάντας Γεωργιάδη από την πρόβα στη σκηνή του Pala Olympico και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα © EBU/Nathan Reinds

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής αναφέρει: «Υπάρχει ένα κρυφό στοιχείο στο ‘‘Die Together’’ που με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, πέρα από την ιστορία της απόλυτης αγάπης που διηγείται. Το γεγονός ότι αναδεικνύει πως συχνά οι παύσεις στην ομιλία μας είναι πιο εκκωφαντικές από τον ήχο της φωνής μας.

Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί ένα χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: Τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις μετά από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από το χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σ’ ένα υπέροχο φως.

Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED κι ένα αντικείμενο, το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια».

Eurovision 2022 - Αμάντα Γεωργιάδη
Eurovision 2022 - Αμάντα Γεωργιάδη © EBU/Nathan Reinds

Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή του Pala Olympico
Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή του Pala Olympico © EBU/Nathan Reinds

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά για την αποτύπωση της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες: Η  διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σήλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης  έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, αναχώρησε χθες για το Τορίνο της Ιταλίας, καθώς την Τρίτη 10 Μαΐου θα διαγωνιστεί με το «Die Together» στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022.

Amanda Tenfjord - Die Together (Official Music Video)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ