Μουσικη

Green Day: Ακυρώνουν εμφάνιση στη Ρωσία αντιδρώντας στον πόλεμο

Την ίδια ώρα ακυρώνονται events στη Ρωσία από πολλούς καλλιτέχνες

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Green Day κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στη Γερμανία.
© BEC TERO ENTERTAINMENT HANDOUT / EPA

Green Day: Η διάσημη μπάντα ακύρωσε συναυλία στη Μόσχα και έτσι διαμαρτυρήθηκε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες ημέρες πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες αναβάλλουν επ΄ αόριστον τις εμφανίσεις τους στη Ρωσία, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Τελευταία ακύρωση που έκανε αίσθηση, είναι σίγουρα εκείνη των Green Day.

Το διάσημο πανκ - ροκ συγκρότημα θα έκανε την εμφάνισή του στο στάδιο Σπαρτάκ της Μόσχας, όμως την Κυριακή ανακοίνωσαν ότι κάτι τετοιο δεν θα συμβεί.

Το θρυλικό τρίο έχει οργανώσει μία ευρωπαϊκή περιοδεία, που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι. Η εμφάνιση στη Μόσχα θα ήταν από τους πρώτους σταθμούς στις 29 Μαΐου 2022. Την Κυριακή και μέσω μερικών story στο Instagram η μπάντα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη συγκεκριμένη συναλία.

Green Day για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Δεν είναι στιγμή για συναυλίες 

Με μία λιτή ανακοίνωση το συγκρότημα εξέφρασε ότι «Ξέρουμε πως αυτή η στιγμή δεν είναι για συναυλίες και ροκ σόου αλλά πολύ μεγαλύτερη από αυτά. Το ροκ εν ρολ όμως ζει για πάντα και είμαστε σίγουροι πως στο μέλλον θα τα ξαναπούμε. Τα λεφτά θα επιστραφούν σε όλους όσους πήραν εισιτήριο. Να είστε όλοι καλά». Την ίδια ώρα αφαίρεσαν και τη συναυλία στη Μόσχα από την επίσημη ιστοσελίδα τους

Οι Green Day δεν είναι οι μοναδικοί καλλιτέχνες που αντιδρούν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ρώσος ράπερ Oxxxymiron ακύρωσε έξι εμφανίσεις στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα η τραγουδίστρια Νάντια Τολοκονίκοβα των Pussy Riot πουλάει NFT's για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πολίτες. Πρόσφατα έγινε γνωστό επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση Bradcasting απέκλεισε τη Ρωσία από τη φετινή Eurovision, που θα λάβει χώρα στην Ιταλία.

Είναι πολύ πιθανό οι Green Day να μην είναι οι τελευταίοι και πολλοί τραγουδιστές ή τραγουδίστριες να ακυρώσουν διάφορα events τις επόμενες ημέρες, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ