Μουσικη

Καβάκος & Γιο Γιο Μα άνοιξαν συναυλία με τον ύμνο της Ουκρανίας

Στη σκηνή μαζί τους και ο κορυφαίος πιανίστας Εμάνουελ Αξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λεωνίδας Καβάκος
Ο Λεωνίδας Καβάκος © EPA/ROBERT GHEMENT

Ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Γιο Γιο Μα και ο Εμάνουελ Αξ άνοιξαν τη συναυλία τους με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ουκρανίας.

Τρεις σπουδαίοι μουσικοί ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος, ο κορυφαίος τσελίστας Γιο Γιο Μα και ο πιανίστας Εμάνουελ Αξ βρέθηκαν στη σκηνή του Kennedy Center της Ουάσινγκτον και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία.

Ειδικότερα οι τρεις κορυφαίοι μουσικοί άνοιξαν τη συναυλία τους, αφιερωμένη στα έργα του Μπετόβεν, που πραγματοποιήθηκε την Καθαρά Δευτέρα, με τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

Ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Γιο Γιο Μα και ο Εμάνουελ Αξ συγκίνησαν το κοινό, το οποίο παρέμεινε σιωπηλό για μερικά δευτερόλεπτα μετά την απόδοση του εθνικού ύμνου και στη συνέχεια, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

«Προσέξτε ότι ουκρανικός εθνικός ύμνος, όπως τονίζεται σε αυτήν την ανατριχιαστικά απέριττη εκτέλεση, δεν είναι ένα χαρωπό στρατιωτικό εμβατήριο, αλλά ένα λυπημένο, παρηγορητικό τραγούδι με μελωδία σε ελάσσονα τρόπο που οδηγεί όμως σε ένα ξέφωτο ελπίδας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Νικόλαος Ζήσιμος.

 

 

Αρκετοί ήταν οι θεατές που κατέγραψαν τη στιγμή και ανήρτησαν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ