- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κατάθεση ψυχής 12 λεπτών από την Σινέιντ Ο' Κόνορ: «Σκέφτομαι την αυτοκτονία, είμαι ολομόναχη» (video, εικόνες)
Σπαραχτική η 50χρονη Ιρλανδή τραγουδίστρια δεν αντέχει άλλο το «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος των ψυχασθενών
«Σκέφτομαι την αυτοκτονία, είμαι ολομόναχη». Η Σινέιντ Ο' Κόνορ, το κορίτσι από την Ιρλανδία με τη λυρική φωνή και το ξυρισμένο κεφάλι που το 1990 αποκήρυττε τον συντηρητισμό του καθολικισμού, είναι σήμερα 50 ετών, μητέρα τεσσάρων, γιαγιά και πάσχει από διπολική διαταραχή.
Η ανησυχία για την κατάσταση της πνευματικής και ψυχικής της υγείας είναι μεγάλη καθώς τον περασμένο Μάιο χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη της και οι οικείοι της φοβήθηκαν ότι η Ο' Κόνορ είχε κάνει αυτό το οποίο σκέφτεται χρόνια τώρα: να δώσει τέλος στη ζωή της.

Την περασμένη εβδομάδα η Ιρλανδή τραγουδίστρια ανέβασε ένα βίντεο 12 λεπτών στο Facebook, στο οποίο ανοίγει την ψυχή της, μιλά για τη μοναξιά της ψυχικής ασθένειας, την εγκατάλειψη και την αβάσταχτη καθημερινότητα της ζωής της. Μας λέει ότι ζει ολομόναχη σε ένα μοτέλ στον πάτο του Νιού Τζέρσι και σκέφτεται την αυτοκτονία.
«Έκανα αυτό το βίντεο για να δείξω σε όλους πώς έχουν τα πράγματα» αναφέρει και προσθέτει: «Η ψυχική ασθένεια είναι σαν τα ναρκωτικά, δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι και το χειρότερο είναι το στίγμα που αφήνει. Και ξαφνικά όλοι όσοι υποτίθεται ότι σε αγαπάνε και σε φροντίζουν σου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι. Είναι σαν κυνήγι μαγισσών».
«Αν εξαρτιόταν μόνο από εμένα θα είχα φύγει. Θα πήγαινα να βρω τη μητέρα μου… γιατί τα τελευταία δύο χρόνια περπατώ μόνη μου στη Γη σαν τιμωρία γιατί έχω ψυχολογικό πρόβλημα και εκνευρίζομαι γιατί κανείς δεν με φροντίζει» λέει η Ιρλανδή που έγινε παγκοσμίως γνωστή τραγουδώντας το «Νothing Compares to you» του Prince.
«Ζω σε ένα δωμάτιο μοτέλ στον πάτο του Νιου Τζέρσεϊ. Είμαι μόνη μου. Και δεν υπάρχει κανείς στη ζωή μου εκτός από το γιατρό μου, τον ψυχίατρό μου – ο οποίος είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο και με λέει ήρωα – και δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με κρατάει ζωντανή αυτή τη στιγμή… και αυτό είναι λίγο άθλιο. Θέλω όλοι να ξέρουν τι μου συμβαίνει και γι’ αυτό γυρίζω αυτό το βίντεο» λέει στους φίλους της στα 12 λεπτά του βίντεο.

Η Ο' Κόνορ έχει δύο χρόνια να επισκεφθεί τη γενέτειρά της Ιρλανδία. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και τον Ιανουάριο του 2017 αναγκάστηκε να πουλήσει το πατρικό της στην Ιρλανδία.
Η ζωή της Ο' Κόνορ άλλαξε και στιγματίστηκε από το θάνατο της μητέρας της το 1985. Ήταν τότε έφηβη. Ισχυρίζεται ότι η ίδια και τα αδέλφιά της είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση κατ' επανάληψη από τους αυστηρούς καθολικούς γονείς τους. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και έγινε για πρώτη φορά γιαγιά το 2015. Το 2007 σε συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρι η Ο' Κόνορ είπε ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει για πρώτη φορά το 1999 την ημέρα των 33ων γενεθλίων της. Το 2014 ξαναπήγε στο σόου της Όπρα Γουίνφρι και δήλωσε ότι ζήτησε μια δεύτερη γνώμη για τη διπολική της διαταραχή. Τρεις ψυχίατροι διαβεβαίωσαν την Ιρλανδή ότι δεν πάσχει από την εν λόγω διαταραχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Τεράστια ζήτηση παρά τις τιμές-ρεκόρ για τη μεγάλη επιστροφή του φεστιβάλ στο Σόμερσετ
Δύο σκηνές, τέσσερις γύροι, δύο διαφορετικά styles και ένα κοινό που θα έχει τον τελευταίο λόγο
Οι δύο σταρ της ποπ τραγούδησαν μαζί το «Antología» γνωρίζοντας την αποθέωση του κοινού
Έφτασε τις 226.800 λίρες σε δημοπρασία με αντικείμενα θρυλικών καλλιτεχνών
Στο podcast «Las Culturistas», βρέθηκε η 44χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια
«Ζητώ την άμεση απόσυρση κάθε σχετικού υλικού και τον σεβασμό της πάγιας θέσης μου», τονίζει ο συνθέτης
Η ζωή, η διαδρομή και το έργο της μεγάλης μορφής του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού
Ο Σουηδός ηθοποιός χορεύει σαν τον Μικ Τζάγκερ στο «Mr. Charm» - Το συγκρότημα κυκλοφόρησε και ανέκδοτο τραγούδι
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν και πώς θα υποβάλουν αίτηση – Η κριτική επιτροπή και τα βραβεία του διαγωνισμού
Το άλμπουμ «Black Metal» του 1982 έδωσε το όνομά του σε ένα ολόκληρο μουσικό είδος
Η πρώτη εμφάνιση της μπάντας στην Ελλάδα, στις 25 Ιουνίου 2027 στο Markopoulo Complex, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από την έναρξη της προπώλησης
Ο δημιουργός μιλά για το νέο του άλμπουμ και τη σημασία της γυναικείας φωνής στη μουσική του
Όλα όσα συμβαίνουν όταν τελικά αυτοί οι δύο κόσμοι αποφασίζουν να μοιραστούν την ίδια σκηνή
Ήταν άραγε ο εκπρόσωπος του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού ή ένας ακόμα σκυλάς;
Τι μένει από τα είδωλα του ροκ όταν περάσουν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες;
Το «Tongue» προαναγγέλλει το πέμπτο άλμπουμ τους, που κυκλοφορεί στις 16 Οκτωβρίου
63 συναυλίες και 100 ώρες πρόβες
Η 35χρονη ποπ σταρ και η Στένετ διέκοψαν τη συνεργασία τους το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.