- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πήγαμε στη συναυλία του Αγγελάκα
Τουλάχιστον 2.500 άτομα έγιναν ένα και ο καθένας ξεχωριστά ξόρκισε τους δικούς του δαίμονες
Στην ουρά κόσμος πολύς, κάθε ηλικίας. Κάνουμε ότι δεν βλέπουμε την αφίσα στην πόρτα που ανακοινώνει τη συναυλία των Πυξ-Λαξ για το... 2018. Μπαίνοντας στο Piraeus Academy, βρίσκεσαι στον πιθανότατα καλύτερο συναυλιακό χώρο της Αθήνας. Το γλέντι ξεκινά.
Οι εικοσάρηδες μπροστά στη σκηνή τραγουδούν κάθε στίχο του «Νεάντερταλ» και βλέποντάς τους χαίρεσαι γιατί τουλάχιστον αυτό το βράδυ γύρω σου δεν υπάρχουν φασίστες. Ακολουθούν κάποια ακόμα κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του, «Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια», και εγώ κολλάω όταν ακούω για πρώτη φορά το εκπληκτικό «Τυφλό σπουργίτι».
Στο «Tρένο», τα πνευστά, οι κιθάρες, τα ντραμς κάνουν πάρτι. Ένα κορίτσι δίπλα μου παθιάζεται φωνάζοντας «Δεν πειράζει που δε σου 'ρθε η ζαριά. Τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα». Στο μυαλό μου έρχεται ένα παλιό τραγούδι από τις Τρύπες, «Η δικιά σου κοντινή Αμερική». Η εισαγωγή του «Σιγά μην κλάψω» δίνει τη σκυτάλη στους τριαντάρηδες της παρέας, χορεύουν, σηκώνουν τα χέρια, χειροκροτούν ρυθμικά. Μαζί χορεύει και ο Αγγελάκας που, ενώ κοντεύει τα 60, γουστάρει, φτιάχνεται και φτιάχνει και όλους εμάς.
Το «Δωσ' μου λίγη ακόμα αγάπη», λίγο πριν το τέλος της βραδιάς, ακούγεται ξερό, σχεδόν πανκ, χωρίς τίποτα περιττό, όπως ακριβώς του πρέπει. Και είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους άνω των 40 να «χτυπιούνται» όπως έκαναν πριν 20-25 χρόνια στον Μύλο μια πρωτοχρονιά, μέσα στις λάσπες στο Νεστόριο, στη Φρεατίδα λίγο πριν τον Νικ Κέηβ, στο Μάντσεστερ ή στη Σκύδρα που το stage ήταν κάτι ξύλινες παλέτες.
Η βραδιά τελειώνει με το «Ακούω την αγάπη». Και τουλάχιστον 2.500 άτομα γίνονται ένα, 20άρηδες, 30άρηδες, μεγαλύτεροι, όλοι μαζί ακούν την αγάπη και ο καθένας ξεχωριστά ξορκίζει τους δικούς του δαίμονες. Και αφήνεται, ελπίζει, γελάει, χαίρεται. Φεύγοντας, η Μαρία τραγουδά: «Πού θα πάει θα ξημερώσει κι η καρδιά μου σαν σαράβαλο όλους σας θ’ ανταμώσει».
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Ο Luis Maldonado μιλά στην ATHENS VOICE πριν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια ιστορίας τους
Μια βραδιά με συναίσθημα, rockabilly ιστορίες και ζωντανή - κυριολεκτικά - σύνδεση με χιλιάδες ανθρώπους
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Release the bats! Μερικές σκέψεις ανυπομονώντας για την εμφάνισή του στην Πλατεία Νερού
Ο Γάλλος DJ μάς δίνει μουσικό ραντεβού στο Θέατρο Βράχων, στις 26 Ιουνίου
Λίγο πριν το Bakery House Party #2, το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον VOICE 102.5, μιλούν στην ATHENS VOICE
Ένα ξεχωριστό show από το Release Athens, γεμάτο επιτυχίες του εμβληματικού τραγουδιστή
Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι από τον Μπραμς και τον Μπετόβεν μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.