Κινηματογραφος

«Αγάπη Είναι…» τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου

Αν τα Χριστούγεννα ήταν τούρτα, αυτό εδώ είναι το σιρόπι, η σαντιγί και το κερασάκι από πάνω

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "Love Actually" του Ρίτσαρντ Κέρτις

Τι Να Δω Σήμερα: "Love Actually" του Ρίτσαρντ Κέρτις - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο φιλμ, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς τη δύναμη αυτής της γλυκερής ταινίας με θέμα ακριβώς τα Χριστούγεννα και του τί σημαίνει να τα μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου. Αν τα Χριστούγεννα ήταν τούρτα, αυτό εδώ είναι το σιρόπι, η σαντιγί και το κερασάκι από πάνω. Μια ρομαντική κομεντί χιλιοπαιγμένη και χιλιοειδομένη, η οποία ακόμη συγκινεί και «μολύνει» με το πιο ελαφρύ χριστουγεννιάτικο πνεύμα ακόμα και τους πιο ξινούς «αρνητές» των Χριστουγέννων. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Αγάπη Είναι…» του Ρίτσαρντ Κέρτις.

Τι Να Δω Σήμερα: "Love Actually" του Ρίτσαρντ Κέρτις

Σε μια ταινία που όλοι είναι ήδη ερωτευμένοι ή πρόκειται να ερωτευθούν, εννέα (μάλλον) διαφορετικές ιστορίες διασταυρώνονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στο Λονδίνο, πλαισιωμένες από την αφρόκρεμα των βρετανών κυρίως ηθοποιών, οι οποίοι υποστηρίζουν το καστ. 

Τι Να Δω Σήμερα: "Love Actually" του Ρίτσαρντ Κέρτις

Αν για κάποιο λόγο δεν την έχεις δει ακόμη, θα περιμένεις να γίνει ένα θαύμα που να εξηγεί γιατί αυτή η ομολογουμένως τρυφερή κωμωδία είναι μια από τις δημοφιλέστερες χριστουγεννιάτικες ταινίες εκεί έξω, για να μην αναφερθούμε στην τεράστια εμπορική της επιτυχία, το οποίο όμως δεν θα συμβεί ποτέ σας διαβεβαιώνουμε. Ίσως όλα να λειτουργούν επειδή ο Κέρτις ρίχνει στο μείγμα του σεναρίου του μια υποψία πόνου, μια ομολογία μετάνοιας, μια εξωφρενικά μη ρεαλιστικής πλοκής ιστορία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως χριστουγεννιάτικο θαύμα, αλλά και μια από τις πιο ευρηματικές και πρωτότυπες ερωτικές εξομολογήσεις, που έχεις δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Παρ’ όλα αυτά το σινεμά είναι μαγεία, ο έρωτας επίσης και τα Χριστούγεννα είναι η μόνη εποχή που δικαιολογεί τόση ζάχαρη στα γλυκά σας αλλά και στην οθόνη. Εξάλλου, οι θερμίδες των γιορτών δεν πιάνονται. Αφεθείτε.

Τι Να Δω Σήμερα: "Love Actually" του Ρίτσαρντ Κέρτις

Η ταινία «Αγάπη Είναι…» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την UIP. Είναι διαθέσιμη στα iTunes και Amazon Prime.
Love Actually - To me you are perfect

Αγάπη Είναι… (Love Actually)
Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Γαλλία 2003, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 135’
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις
Σενάριο: Ρίτσαρντ Κέρτις
Πρωταγωνιστούν: Χιού Γκραντ, Έμμα Τόμσον, Λίαμ Νίσον, Μπιλ Νάι, Κίρα Νάιτλι, Κόλιν Φερθ, Άλαν Ρίκμαν, Λόρα Λίνεϊ, Τσιουετέλ Ετζιόφορ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ