- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει έντεκα χρόνια λειτουργίας
Το Σάββατο 20 Ιουνίου - Το γιορτάζει με μειωμένο εισιτήριο
Έντεκα χρόνια λειτουργίας κλείνει το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο υποδέχεται, ανανεωμένο, τους επισκέπτες του.
Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί, το Μουσείο Ακρόπολης είναι και πάλι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες τους στους επισκέπτες του και να γιορτάσει τα έντεκα χρόνια λειτουργίας του το προσεχές Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.
Αυτήν την ημέρα η είσοδος σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους θα είναι μειωμένη (5 ευρώ) από τις 8:00 έως τις 20:00, ενώ η περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» θα συνεχιστεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα παραμείνει ανοιχτό το Σάββατο 20 Ιουνίου έως τα μεσάνυχτα (κρατήσεις για δείπνο πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο 210 9000915).
Παράλληλα, ξεκινούν οι εβδομαδιαίες θεματικές παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους-φροντιστές. Οι παρουσιάσεις γίνονται με τη χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες το Μουσείο διαθέτει δωρεάν στους συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας, την οποία οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν μαζί τους, καθώς δεν διατίθενται από το Μουσείο. Πρόκειται για τις εξής θεματικές παρουσιάσεις:
«Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου»
Στο Μουσείο Ακρόπολης ζωντανεύει ψηφιακά το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου. Φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο ήταν το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για τον Παρθενώνα. Θα πραγματοποιηθεί περίπατος γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, τους μύθους και τις αλληγορίες του, την ακτινοβολία και τις περιπέτειές του.
- Ελληνικά: Κάθε Παρασκευή στις 13:00
- Αγγλικά: Κάθε Παρασκευή στις 11:00
- Διάρκεια: 50 λεπτά
- Συμμετοχή: Έως 10 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια ημέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
- Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ.
«Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο»
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με έναν αρχαιολόγο.
- Ελληνικά: Κάθε Παρασκευή στις 20:00
- Αγγλικά: Κάθε Παρασκευή στις 18:00
- Διάρκεια: 60 λεπτά
- Συμμετοχή: Έως 10 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια ημέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
- Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ.
«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.
- Ελληνικά: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13:00
- Αγγλικά: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00
- Διάρκεια: 45 λεπτά
- Συμμετοχή: Έως 10 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια ημέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
- Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ (το εισιτήριο γενικής εισόδου το Σάββατο 20/6 θα είναι μειωμένο στα 5 ευρώ)
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
«Η φωτογραφία είναι ένα δίκοπο μαχαίρι»: Μια συνομιλία με τον Μιχαήλ Μοσχολιό για τον δρόμο, τη μοναξιά και τη δραματικότητα της εικόνας
Οι διαφημίσεις της εποχής δεν πουλούσαν απλώς προϊόντα αλλά ρυθμό, στάση και νεανικότητα
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Τα γραπτά του έχουν ασκήσει επιρροή τόσο στους ακαδημαϊκούς όσο και στους ακτιβιστικούς κύκλους
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ύστερα από δεκαετίες αναστήλωσης, το Παλάτι των Δεσποτών ξαναβρήκε, με έναν τρόπο σχεδόν συγκινητικό, τη φωνή του
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.