Τα γαλλικά ΜΜΕ χωρίζονται προφανώς σε δεξιά και αριστερά, αλλά είναι προπάντων γαλλικά
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σώτη Τριανταφύλλου
Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα (Φωκίωνος Νέγρη) το 1957. Είναι ιστορικός και συγγραφέας. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ το 1979 και στη συνέχεια σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Nice και της Αθήνας. Έκανε διδακτορικές σπουδές στην Αμερικανική Ιστορία (στο Παρίσι (ΕΗΕSS)) και στην Ιστορία της Αμερικανικής Πόλης (στη Νέα Υόρκη (NYU)), μεταδιδακτορικές στην ιστορία των μαθηματικών, στη ρωσική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις. Ειδικεύτηκε στην ιστορία του Ψυχρού Πολέμου. Το τελευταίο της δοκίμιο είναι το «Μόνοι στον κόσμο: Ευρωπαίοι συγγραφείς, αντιαμερικανισμός και η αμερικανική μοναξιά». Το τελευταίο της μυθιστόρημα έχει τίτλο «Το τυφλό γουρούνι στη Δεύτερη Οδό».
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το στοίχημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τι χρειάζεται να αλλάξει
Οι σημερινοί ηγέτες χρειάζονται μια αρετή η οποία δεν ετίθετο ως ερώτημα σε παλιότερες εποχές
Τα αντανακλαστικά μας είναι αργά και συντηρητικά. Αν δεν καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που εγείρουν οι ιοί.
Θα συμπεριφέρονταν ποτέ με τέτοια αμηχανία ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Χέλμουτ Κολ, η Μάργκαρετ Θάτσερ απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο;
Στη Συρία ο στόχος είναι το ίδιο το μέσο: επίδειξη δύναμης, κατατρόπωση προαιώνιων εχθρών, εκβιασμοί και ταπεινώσεις
Ένα έξυπνο πολιτικό σύστημα θα έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έκανε η δεξιά