9651-65106.jpg

Θάνος Δημάδης

Σήμερα είναι ανταποκριτής του ALPHA στις ΗΠΑ ενώ έχει διατελέσει και προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Αρθρογραφεί στην Εφημερίδα των Συντακτών και την Αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Από το 2010 κάλυψε την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση χρέους από την Ουάσινγκτον και μετέπειτα τις Βρυξέλλες για τον ΣΚΑΪ και εν συνεχεία τον ALPHA εξασφαλίζοντας σειρά αποκλειστικών συνεντεύξεων από ανώτατα στελέχη του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών οργάνων αλλά και διεθνούς βεληνεκούς προσωπικότητες όπως οι Ζ. Στίγκλιτς, Τζ. Σακς, Ίρβιν Γιάλομ, Νόαμ Τσόμσκι κ.α.

Είναι συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο "Στον δαίδαλο των μνημονίων: Εμπειρίες, ερμηνείες, γεγονότα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων" το οποίο αποτελεί μία πολιτικο-δημοσιογραφική ερμηνεία της ιστορίας μας στα μνημόνια από την σκοπιά ενός Έλληνα ανταποκριτή που κάλυψε τα γεγονότα από εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την χώρα μας. Το βιβλίο είναι η συνέχεια του ντοκιμαντέρ που ο Θάνος Δημάδης παρουσίασε στον ALPHA (Απρίλιος 2013) φωτίζοντας το παρασκήνιο όσων ζήσαμε από τον Μάιο του 2010

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου George Washington των ΗΠΑ με σπουδές στο Political Management και έχει εξειδικευτεί στο Kennedy School του Πανεπιστημίου Harvard με αντικείμενο Leadership for the 21st century. Έκανε την πρακτική του στο κόμμα των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον και έχει εργαστεί στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστήμιου. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πάντειο (Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών), στα ΜΜΕ στο City University του Λονδίνου και στην Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης).

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ