hlias-eythymiopoulos.jpg

Ηλίας Ευθυμιόπουλος

Σπούδασε φυσικές επιστήμες. Το 1981 εκδίδει μαζί με άλλους το περιοδικό Νέα Οικολογία. Το 1990 γίνεται ο πρώτος διευθυντής της Greenpeace στην Ελλάδα, θέση που διατήρησε μέχρι το 1999. Διετέλεσε υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (2000-2001). Από το 1998 διευθύνει το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ) και το «Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο». Είναι διευθυντής του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου και συντονιστής του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και Πρόεδρος του clima21.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τζο Μπάιντεν
Ένας θρίαμβος για τον Μπάιντεν

Υπερψηφίστηκε και από το Κογκρέσο το Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Πληθωρισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ιστορική απόφαση των ΗΠΑ  να επενδύσουν το αστρονομικό ποσόν των 370 δισ. δολαρίων στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Nimby
ΝΙΜΒΥ ή κοινωνίες σε διχασμό και σύγχυση

Όταν χάνεται η μπάλα, το ποδόσφαιρο γίνεται virtual, εικονικό. Το ίδιο ισχύει και με την εφαρμοσμένη πολιτική. Κάποιοι παριστάνουν τους παίχτες «σε ένα πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι...»

Σουβενίρ με εικόνες των Πούτιν, Στάλιν, Λένιν στη Ρωσία
Ο αποκομμουνισμός του πολέμου

Αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσει ο Πούτιν και η επεκτατικότητα να μην εγκατασταθεί ως δόγμα στο πολιτικό σύστημα της Ρωσίας, τα ισχυρότερα «όπλα» είναι η αντιπολεμική πίεση στο εσωτερικό της χώρας και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.