- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κάτω από ποιο γνωστό shopping center της Αθήνας κολυμπάνε καρχαρίες;
Κι άλλα 2000 ψάρια και θαλάσσια είδη
Στο Μαρούσι, στο Golden Hall, θα βρεις το XPLORE Oceans, το μοναδικό ενυδρείο της Αθήνας
Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Αθήνα διαθέτει ενυδρείο άγριας θαλάσσιας ζωής. Κι όμως, σπάνια τροπικά ψάρια, πολύχρωμα κοράλλια, εντυπωσιακά κοχύλια, σαλάχια και καρχαρίες βρίσκονται σε ένα μικρό, τεχνητό ωκεανό που μοιάζει με σκηνικό από ντοκιμαντέρ για την εξερεύνηση των βυθών, και βρίσκεται στο Golden Hall.
Πιο συγκεκριμένα, στην επέκταση του μεγάλου εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι, στον πρώτο όροφο, έχει δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος που απλώνεται σε 11.500 τ.μ. και όπου ανάμεσα στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους αναψυχής που στεγάζει, φιλοξενεί και το μοναδικό ενυδρείο της πόλης. Αυτό με τη σειρά του καταλαμβάνει 500 τ.μ και οποιοσδήποτε μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στις εντυπωσιακές δεξαμενές του-20 στον αριθμό-και να παρακολουθήσει 2.000 ψάρια και θαλάσσια είδη από υποτροπικά και μεσογειακά κλίματα, αλλά και βαθιά παγωμένα νερά. Ανάμεσά τους, καρχαρίες, σαλάχια, βασιλικοί κάβουρες, ιππόκαμποι, μπανανόψαρα και άλλα μοναδικά πλάσματα που κρύβονται στους κοραλλιογενείς υφάλους. Κοντά στους επισκέπτες βρίσκεται και μια ομάδα από εμπειρογνώμονες συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων βιολόγων και οικολόγων, που μπορεί να διδάξει μικρούς και μεγάλους να σέβονται και να κατανοούν τον υδάτινο κόσμο, καθώς και να τους παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των ωκεανών και της θάλασσας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.
Προσφέρεται επίσης και η δυνατότητα της δωρεάν ηχητικής ξενάγησης ενώ μπροστά σε κάθε δεξαμενή, υπάρχουν τα ανάλογα QR Codes που μπορεί εύκολα να σκανάρει κανείς με την κάμερα του κινητού του και έτσι να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα θαλάσσια είδη που φιλοξενούν. Περισσότερα για τις ώρες λειτουργίας του ενυδρείου αλλά και για τις τιμές εισόδου μπορεί να μάθει κανείς στο www.x-plore.gr.
Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 6803450
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.