Tip of the day

Πού θα βρεις ροζ, μπλε, πράσινα burgers

Όλα τα έχουμε δει…

Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Burger Ink τα burger είναι πολύχρωμα

Δεν υπάρχει κρεατοφάγος που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα μερακλίδικο burger, με ζουμερό μπιφτέκι, πλούσιο τυρί τσένταρ και βουτυρένιο αφράτο ψωμάκι. Ωστόσο είναι κάποιοι που μαζί με τη ποιότητα αναζητούν και την ποσότητα, ενώ δεν τους χαλάει και το στοιχείο της έκπληξης. Το burger τους το λαχταρούν πληθωρικό, να κερδίζει όχι μόνο στη γεύση αλλά και στο μάτι. Κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους στο Burger Ink στο Κορωπί όταν αποφάσισαν να δώσουν ένα ανατρεπτικό twist στα κλασικά burgers, να τα κάνουν να δείχνουν «αλλιώτικα», πιο χαρούμενα και πιο χρωματιστά.

Έτσι στα χέρια τους, το μπιφτέκι λούζεται στην κυριολεξία με μια κρεμώδη σάλτσα τσένταρ εμπλουτισμένη με διάφορα φυτικά χρώματα. Για παράδειγμα το ροζ προκύπτει από πάστα ντομάτας, το μπλε από μελάνι σουπιάς σε σκόνη και το πράσινο από σπανάκι. Όπως μάθαμε, κάθε χρώμα από αυτά αντιδρά διαφορετικά με το φυσικό κίτρινο του τυριού και το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές εντυπωσιακό. «Σκοπός μας ήταν να δώσουμε την επιλογή στον πελάτη να βάλει τη δική του πινελιά πάνω στο μπέργκερ επιλέγοντάς το, άλλωστε αυτό κάνει το χρώμα όταν το βάζει κανείς στην καθημερινότητά του. Δημιουργεί συναισθήματα, χαρά και έχει άποψη» θα μας πουν.

Στο συγκεκριμένο μπεργκεράδικο οι πρωτοτυπίες δεν σταματούν εκεί. Οι θαμώνες αποκαλούν τους ψήστες «χειρουργούς» αφού βάζουν τη sauce στο μπέργκερ με τη χρήση σύριγγας, όπως χορηγεί ένας γιατρός το εμβόλιο σε ασθενή δηλαδή. Έπειτα, αγαπούν τη χρήση φωτιάς με πολλά ταχυδακτυλουργικά βάζοντας φωτιά στο μπριός μπροστά στα μάτια των πελατών προκειμένου να δημιουργήσουν ένα φλαμπέ αποτέλεσμα. Επίσης κάνουν πολλά κόλπα με ιπτάμενα μαχαίρια κοπής- όλα φυσικά με προσοχή και την κατάλληλη ειδίκευση. Τα βίντεό τους με το σχετικό περιεχόμενο είναι ανηρτημένα στα social media κι έχουν εκατοντάδες προβολές.

Burger Ink Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 205, Κορωπί 194 00, 2106628485