Tip of the day

Πού θα βρεις του πουλιού το γάλα όλο το 24ωρο στα Ιλίσια

Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι

Ελένη Ψυχούλη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Queens Market & Delicatessen έχει όσα κι ένα σούπερ μάρκετ, μαναβική, καπνικά –ατμιστικά, κάβα και άλλα πολλά και είναι ανοιχτό μέρα - νύχτα

Όσα σούπερ μάρκετ και να έχεις πάει την εβδομάδα είναι παρατηρημένο: τις ώρες που κλείνει η αγορά πάντα θα σου λείψει το πιο οπωσδήποτε από μια συνταγή που μαγειρεύεις, τα δημητριακά για το πρωινό, το γιαούρτι του σνακ, κάτι να βάλεις στο στόμα σου στα ενδιάμεσα, το αλάτι, το ξύδι, το σωστό νούμερο μακαρόνι, μια σοκοφρέτα, ένα τσιγάρο, μη σου πω και το σωστό μέγεθος ταψιού για ένα μπράουνι.

Η Queen της άμεσης σωτηρίας είναι εδώ, κεντρικότατα στη Μιχαλακοπούλου, ανοιχτή βρέχει-χιονίσει, κάθε ώρα της ημέρας και της μαύρης νύχτας. Με το εμπεριστατωμένο της μανάβικο που έχει όλο το ελληνικό αλλά και το ξένο μποστάνι, με τα μυρωδικά και τις ιδανικές για πουρέ γαλλικές πατάτες, το ντόπιο καρύδι με το κέλυφος, το νόστιμο κάστανο της Αγιάς και τη ντόπια γλυκοπατάτα.

 

Αν έχεις ξενυχτήσει και κατευθύνεσαι πειναλέων προς την διπλανή καντίνα, σκέψου το δυο φορές. Εδώ θα βρεις όλα τα μαγειρευτά της Παλίρροια ή αλλιώς, όλο το ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας από φακές μέχρι μουσακά και το αξεπέραστο ντολμαδάκι που ορκίζεσαι πως το έχει φτιάξει χέρι έμπειρο και μαμαδίσιο. Αφετέρου, στο ψυγείο θα βρεις κατεψυγμένες υγιεινές μακαρονάδες με λαχανικά, η νουβοτέ που μαγειρεύεται σε 8 λεπτά. Αλλά και μια γκάμα από τα πιο φίνα ελληνικά αλλαντικά και τυριά μικρής παραγωγής, ό,τι πρέπει για ένα σοφιστικέ πλατό αν έρθουν αίφνης φίλοι και είναι 1 η ώρα Σάββατο βράδυ. Πλάι θα βρεις και το κρασί που αξίζει σε ένα προσούτο του Στρεμένου, ένα χοιρομέρι με μαύρη σοκολάτα του Μουλκιώτη ή μια βιολογική καπνιστή πέστροφα, από το σέξιον της κάβας. Μεταμεσονύχτια υπογλυκαιμία; Μη σκας, έχουμε πάστα ποντικάκι, μπανόφι, σεράνο, μπουένο, προφιτερόλ και παγωμένο kinder country.

Αν όλα αυτά σε αφήνουν αδιάφορο γιατί είσαι του υγιεινού, πράσινου ή βίγκαν τομέα, εδώ θα βρεις και όσα τραβά η δική σου όρεξη: βιολογικά δημητριακά, ζυμαρικά, αλεύρι, πολλά διαφορετικά ψωμιά, μπισκότα, κούκις, κέικ, κουραμπιέδες από ζέα, παξιμάδια και κουλουράκια για δυσανεχτικούς στη γλουτένη.

Περνώντας από τα ράφια, σίγουρα θα ζηλέψεις κάτι σε σερβίτσιο, σε γκάτζετ κουζινικό, κατσαρολικό, τηγανικό, γουοκικό και μπορεί να λυγίσεις, όπως εγώ, με τα χρυσαφί/μπρονζέ μαχαιροπίρουνα και το ολόσωστο μέγεθος ταψιού για τον μοντέρνο άνθρωπο, αυτό που χωράει μόνο 4 μερίδες. Αν σου καεί βραδιάτικα η τοστιέρα, ο βραστήρας, η φραπεδιέρα και ό,τι σε μικροσυσκευή, να μην σκάσεις καθόλου. Έχουμε κι από αυτά. Πλάι τους, όλα όσα θα έβρισκες σε ένα νορμάλ σούπερ μάρκετ, από απορρυπαντικά, χαρτικά και λοιπά είδη σπιτιού και πρώτης ανάγκης. Βγαίνοντας, παίρνεις και τον φρέντο ή τον καπουτσίνο σου από τον τομέα καφέ και οπωσδήποτε ένα Zilers παγωτάκι ή μήπως Haagen Dazs ή μήπως να κρατηθώ και να πάρω μόνον σύκα Κύμης ή έναν χειροποίητο χαλβά με λευκή σοκολάτα του Κανδήλα; Στην περίπτωση δε που θες να σου τα φέρουν σπίτι (και πάλι όλο το 24ωρο) διαθέτουν και δικό τους ντελίβερι αλλά και μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες. Τέλειο;

 

Queens Market & Delicatessen, Mιχαλακοπούλου 44 (στην άνοδο), 2107245023