Tip of the day

Πού θα φας το πιο νόστιμο bao με πανσέτα;

Kαι πολλές ακόμα αναπάντεχες συνταγές

Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Thess Bao στην Περικλέους σερβίρει συνταγές του fine dining μέσα σε αφράτα bao buns

Είναι τόσο αφράτο που μόνο με σύννεφο μπορεί να παρομοιαστεί. Μιλάμε για το ψωμάκι του Thess Bao, αυτό το μικρό, λαχταριστό αριστούργημα που φτιάχνεται εδώ καθημερινά και γεμίζεται με συνταγές που θα ζήλευαν και τα fine dining εστιατόρια. Το Thess Bao αφού έκανε χαμό στη Θεσσαλονίκη, κατέβηκε την περασμένη άνοιξη στην Αθήνα και μας έπεισε ότι πράγματι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα bao buns του κόσμου.

Δεν είναι μόνο το συννεφένιο ψωμάκι… Σύνθημα του Thess Bao είναι η φράση-κλειδί «γαστρονομία που τρώγεται στο χέρι» και αυτό γιατί τα γεμίσματα των συγκεκριμένων bao bun κρύβουν πίσω τους μεγάλη προετοιμασία και μπόλικα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας.

Για του λόγου το αληθές, στον (πλούσιο) κατάλογο του Thess Bao θα βρεις αφράτα bao buns γεμιστά με κοκκινιστό μοσχαρίσιο μάγουλο με λαχανικά και κρέμα μπαχαρικών, με pulled pork που μαρινάρεται σε μέλι και μπίρα και ψήνεται για τέσσερις ώρες στον φούρνο πριν ξεψαχνιστεί και στριμωχτεί στο αφράτο ψωμάκι μαζί με ντομάτα, σέλερι, τρανό κρεμμύδι και μία κρέμα γιαούρτι με ξινόμηλο, ακόμα και με γαρίδες σαγανάκι ή κολοκυθοκεφτέδες. Αλλά η δική μας αδυναμία είναι το συγκλονιστικό bao με μία πανσέτα που λιώνει στο στόμα, kimchi αγγούρι, καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Να πούμε επίσης ότι ο κατάλογος εμπλουτίζεται συχνά, ενώ δεν λείπουν και τα bao ημέρας, που όλο και κάτι αναπάντεχο έχουν να προτείνουν.

Όλα αυτά τα ευχαριστιέσαι στα τραπεζάκια με θέα την περατζάδα της Περικλέους ή σπίτι σου, αφού το Thess Bao έρχεται ως την πόρτα σου μέσω των γνωστών εφαρμογών delivery. Μαζί, παίρνεις ο-πω-σδή-πο-τέ και τις θεϊκές πατάτες (ψήνονται στον ατμό, σπάζονται ακανόνιστα με το χέρι, ύστερα τηγανίζονται και περιχύνονται με ένα σωρό σάλτσες…) και είσαι ευτυχής, πλήρης και … λιχούδης με τη βούλα.

Περικλέους 30-32, Σύνταγμα, 210 3214717