Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Εδώ είναι το ταξίδι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα ανατρεπτικό πορτρέτο του αγαπημένου τραγουδοποιού μέσα από τον συμφωνικό ήχο της μουσικής του

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Εδώ είναι το ταξίδι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Εδώ είναι το ταξίδι». Mια ανατρεπτική μουσική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που σκιαγραφεί το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς» και ανακαλύπτει ξανά τα τραγούδια του μέσα από τη συμφωνική τους διάσταση! Μια αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: της τραγουδοποιίας του Νίκου Πορτοκάλογλου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.

Κεντρικός πυλώνας της μουσικής παράστασης «Εδώ είναι το ταξίδι» στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980 στην οποία ανήκει ο ίδιος μέχρι τις γενιές του σήμερα που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγουδούν η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, ο πολυτάλαντος συνεργάτης του Βύρων Τσουράπης και, ως εκλεκτός καλεσμένος, ο Γιώργος Περρής.

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2022, με τίτλο «Επίσημο ένδυμα», και βασίζεται σε πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Άννας Μυκωνίου και του Aθανάσιου Κολαλά.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Mentoring Workshop με τον Νίκο Πορτοκάλογλου για εφήβους 12+ ετών

Εργαστήρι με αφορμή τη συναυλία «Εδώ είναι το ταξίδι». Οι συμμετέχοντες μιλούν με τον τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου, γνωρίζουν τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra και ζουν από κοντά την ατμόσφαιρα και την ένταση μιας πραγματικής πρόβας σε πραγματικό χρόνο! Η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Τα εργαστήρια συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης (mentoring workshops), προσφέρουν μια συναρπαστική ευκαιρία πρακτικής εξερεύνησης και πειραματισμού σε εφήβους που σπουδάζουν μουσική ή χορό και θέλουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα αυτά. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές μιας παράστασης και να παρακολουθήσουν την πρόβα, βιώνοντας σε πραγματικό χρόνο τον παλμό και τις προκλήσεις μιας επαγγελματικής εκτέλεσης.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Εδώ είναι το ταξίδι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Νίκος Πορτοκάλογλου: «Εδώ είναι το ταξίδι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 18 € ● 28 € ● 38 € ● 48 € ● 58 € ● 65 €. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη