Εμφάνιση φίλτρων
Χώροι
Περιοχή

«Γιατί μας σκοτώνουν Υπουργέ μου;» O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ανοιχτή συνάντηση με γυναίκες μέλη της Lean In Network Greece

«Γιατί μας σκοτώνουν Υπουργέ μου;» O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ανοιχτή συνάντηση με γυναίκες μέλη της Lean In Network Greece
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

H οργάνωση Lean In Network Greece-Athens, σε συνεργασία με το ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η οποία γιορτάζεται από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου το Σάββατο 27/4, στην έμφυλη ισότητα και στην έμφυλη βιβλιογραφία, με στόχο να καταδείξει την ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση των γυναικών.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε σειρά συζητήσεων καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες, την ισότητα στον εργασιακό χώρο, την ανθεκτικότητα, τα στερεότυπα, την εκπαίδευση των κοριτσιών στην ηγεσία.

Το Σάββατο 27/4 στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με γυναίκες μέλη του δικτύου μας που θα επικεντρωθεί στα θέματα ασφάλειας των γυναικών, την έξαρση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να υποδέχεται και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά η ΕΛΑΣ τα περιστατικά βίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Γιάνναρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/4

11:00-12:30 “H κακιά στιγμή δεν είναι μία. Πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε το προφίλ του πιθανού δράστη και να αντιμετωπίζουμε την κακοποιητική συμπεριφορά”
Συμμετέχουν: Xάρης Παπαχαραλάμπους, νομικός, επιμελητής του νέου βιβλίου «Γυναικοκτονία και Ποινικό Δίκαιο», Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσίων και Ισότητας Δήμου Αθηναίων, Έλενα Συρμαλή, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΜΕΑ, εγκληματολόγος.
Συντονίζει: Ευαγγελία Τσικρίκα, δημοσιογράφος, μέλος Lean In Women in Strategy

13:00-14:30 “Γιατί μας σκοτώνουν Υπουργέ μου;”. Ανοιχτή συζήτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη δημοσιογράφο Λίνα Γιάνναρου και γυναίκες.

17:00-18:30 “Τελικά οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν όλα;”.
Συμμετέχουν: Η καθηγήτρια οργανωσιακής συμπεριφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Παπαλεξανδρή και η Συνεπικεφαλής του Lean In Network Greece (Athens) Nίκη Αλεξάνδρου.

19:00-20:30 Παρουσίαση του νέου βιβλίου “Μικρές Επικίνδυνες” των εκδόσεων Key Books.
Συμμετέχουν: Μαρίτα Γεραρχάκη, κλινική ψυχολόγος, Μαίη Ζαννή, πολιτική επιστήμων, συνιδρύτρια Women Act, Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top, συγγραφέας, Αντιγόνη Κουβίδη, ontent manager PwC, συνιδρύτρια Women Act.
Συντονίζει: Ζωή Δημητρίου, δημοσιόγραφος

20:30: Μουσική και ποτά!

Κυριακή 28/4

12:00-13:00
Workshop για κορίτσια 12-18 “Πώς να αντιμετωπίζετε τα στερεότυπα μέσα και έξω από το σχολείο”
Συντονίζει η Σαμάνθα Λουράντου, επικεφαλής του κύκλου Lean In Girls

13:00-14:00
Βασικές αρχές αυτοάμυνας
, από τον εκπαιδευτή Krav Maga