«Rethink Athens: η Αθήνα στο κέντρο»

61256-122410.jpg

Η Στοά Αρσακείου ζωντανεύει και φιλοξενεί την Έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» όπου θα παρουσιαστούν οι οριστικές μελέτες του έργου Rethink Athens για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.

Τα 19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της Στοάς Αρσακείου έχουν μετατραπεί σε χώρους έκθεσης, μελέτης και εκδηλώσεων. Μέσα από 42 ειδικά τεύχη, 12 video walls, ενημερωτικά έντυπα, ακριβείς φωτοαπεικονίσεις και αναρτημένα αρχιτεκτονικά σχέδια, η Έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» θα δώσει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ξεναγηθεί στο μέλλον της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις καθώς και ξεναγήσεις του κοινού από ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ένα ανοιχτό εργαστήριο διαλέξεων και συζητήσεων για την πόλη σε τρία από τα καταστήματα της Στοάς. 

Η έκθεση αποσκοπεί σε έναν διπλό στόχο: από την μια πλευρά, να αναδείξει την καινοτομία και το εύρος των τεχνικών μελετών που υλοποιήθηκαν για το έργο της ανάπλασης με άξονα την οδό την Πανεπιστημίου και από την άλλη, να ενεργοποιήσει σειρά ανοίκιαστων χώρων δίνοντας το πρώτο δείγμα δυναμικών αστικών δράσεων, οι οποίες μπορούν να παρουσιάσουν την αλλαγή που επέρχεται στο κέντρο της Αθήνας.

INFO: 19/02-10/03. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Κυρ. 09.00-21.00