Events

Δείτε τον Kutiman live στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Κερδίστε προσκλήσεις από το Athens Voice Radio 102.5

Ο Kutiman έρχεται για την πρώτη του συναυλία στο πλαίσιο του Athens City Festival, καλεσμένος του Athens Voice Radio 102,5

Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 871
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Kutiman στο Γαλλικό Ινστιτούτο από το Athens City Festival και τον Athens Voice Radio 102,5. Δώρο προσκλήσεις για τη συναυλία.

Ο πολυτάλαντος συνθέτης, παραγωγός, μουσικός και filmmaker Kutiman καταφθάνει με φουλ μπάντα για μία μοναδική εμφάνιση στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου για να μοιραστεί τραγούδια από διάφορες δισκογραφικές δουλειές και πρότζεκτ του. Φυσικά από το πρόσφατο άλμπουμ με τίτλο «Open», έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο γεμάτο μελωδίες και ρυθμούς που γεφυρώνουν την ανατολή και τη δύση, αντλώντας από την κλασική μουσική, την ψυχεδέλεια, το funk, το afrobeat και τη soul, αλλά και κομμάτια με τα οποία τον έχουμε γνωρίσει όπως τα «Inner galactic lovers» και «Music is ruling my world». Ένα απολαυστικό ηχητικό χαρμάνι, πλημμυρισμένο από grooves και με πολλαπλές μουσικές αναφορές περιμένουμε να είναι και η συνάντησή του με το αθηναϊκό κοινό τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 20:30 στο πλαίσιο του Athens City Festival.

Γεννημένος ως Ophir Kutiel στην Ιερουσαλήμ το 1982, ξεκίνησε να ασχολείται με το πιάνο σε ηλικία έξι ετών και στην εφηβεία του έπαιζε ντραμς και κιθάρα. Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε τζαζ στο Rimon Music College όπου γνώρισε τον παραγωγό Sabbo, ο οποίος του μύησε στη reggae, το afrobeat και το funk.

Το 2006, υπέγραψε στη Melting Pot Music με έδρα την Κολωνία και έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το δισκογραφικό του ντεμπούτο, Kutiman, το οποίο περιελάμβανε τα σινγκλ «No groove where I come from» και «Music is ruling my world», με την Karolina. Η διασημότητα, όμως, θα ερχόταν μια μέρα το 2009, μέσα από το πρότζεκτ Thru You, όταν τα άσχετα μεταξύ τους βίντεο από διαφορετικούς μουσικούς που έπαιρνε και συνδύαζε σε νέα τραγούδια έγιναν viral. «Τη μία μέρα μόνταρα στον υπολογιστή μου στο σπίτι –που δεν είχα και πολλά λεφτά για το ενοίκιο– και την επομένη έδινα συνεντεύξεις στο BBC, το CNN και σε όλα τα μεγάλα δίκτυα» έχει δηλώσει ο ίδιος για εκείνη την εποχή.

Μετά από εννέα χρόνια απομόνωσης σε ένα kibbutz, ο Kutiman έχει επιστρέψει και πάλι στην πόλη συνδυάζοντας στον ήχο του την pop με τις μελωδίες της Μέσης Ανατολής.

Για να τον απολαύσετε, συντονιστείτε για προσκλήσεις στον AthensVoice 102,5. Στείλτε έως και τις 11 Μαΐου SMS στο 54301 γράφοντας: AV (κενό) KUTIMAN και το ονοματεπώνυμό σας (χρέωση 0,34/SMS με ΦΠΑ και τέλη κινητής τηλεφωνίας).

INFO:
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, Σίνα 31
Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 20:30
Είσοδος μόνο με προσκλήσεις