Αρχειο

1st Thessaloniki Comic Convention - The Comic Con

Δεν ξανάγινε τέτοιο πανηγύρι!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95701-192074.jpg

Οι τύποι δεν έχουν δημόσιες σχέσεις! Ούτε χορηγούς που επένδυσαν επάνω τους τεράστια μπάτζετ, υπεύθυνο Τύπου που ξέρει να χειρίζεται και να τροφοδοτεί τα media με σπαρταριστή ύλη, μόνο καύλα αγνή έχουν, διαστροφική ενέργεια που τους κρατά στην τσίτα και προφανώς τρέλα αντάξια υπερηρώων. Μεγατόνων τρέλα, αφού αυτό που σε λίγες μέρες θα παρουσιάσουν στη Θεσσαλονίκη δεν έχει ξανασυμβεί! Όχι μόνο στην πόλη αλλά και στην Ελλάδα. Τα παραλέω; Καθόλου!

image

image

Το πρώτο Thessaloniki Comic Convention - The Comic Con, που θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι, από 8 έως 10 Μαΐου, κρίνοντας από τα πρώτα ονόματα των guests artists μοιάζει με το Γούντστοκ ως προς το καλλιτεχνικό του εκτόπισμα: ο Τζόρτζιο Καβατσάνο, ο σημαντικότερος εν ζωή σχεδιαστής ιστοριών της Disney, ο Γουίλιαμ Σίμπσον, storyboard artist του «Game of Thrones», ο Κροάτης Εσάντ Ρίμπιτς, σχεδιαστής της σειράς «Secrets Wars», που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο με την υπογραφή της Marvel, ο Μάριο Αλμπέρτι, αλάνι ολκής και σχεδιαστής σε τίτλους όπως «Spider Man», «X-men» και «Fantastic Four», και η φημισμένη cosplayer Cyehra είναι μερικά μόνο από τα γίγα ονόματα που επιβεβαίωσαν την επίσκεψή τους. Προσθέστε και την αφρόκρεμα των Ελλήνων σχεδιαστών, εκδοτικών οίκων και λοιπών επαγγελματιών του χώρου, ώστε να αντιληφθείτε για άλλη μια φορά το ανάθεμα του προλόγου.

image

Σε μια άλλη πόλη και μια άλλη χώρα, Δήμος και Υπουργείο Πολιτισμού θα μαλλιοτραβιόνταν για το ποιος θα τους πρωτοδιευκολύνει. Δεν μιλάω για επιχορηγήσεις, ντροπή για τέτοιες σκέψεις στην εποχή της κρίσης. Για τα διαδικαστικά μιλάω, τις αίθουσες, την επικοινωνία, όλα μόνοι τους τα κάνουν οι τρελαμένοι διοργανωτές. Workshops, περίπτερα, παιχνίδια ρόλων, Q&A με τους δημιουργούς, επιτραπέζια αλλά και ψηφιακά παιχνίδια, είδη ρουχισμού, περιοδικά, τσεκάρεις το thecomiccon.gr και βλέπεις όλον τον πλούτο του τριημέρου, που από 8 έως και 10 Μαΐου ζωντανεύει όλη την κόμικ κουλτούρα. Κανονικό ταξίδι σε εκατοντάδες neverlands, που μαζί τους αρνούμαστε να πατήσουμε σε αυτήν την πεζή γη, και παραμένουμε για πάντα κάτοικοι customized και για την πάρτη μας άλλων πλανητών!

thecomiccon.gr

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ