Αρχειο

X-mas χωρίς ηλικία

Για το παιδί που κρύβεις μέσα σου κι αυτό που έχεις στ’ αλήθεια

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83719-187184.jpg

The Christmas Factory

Το έλκηθρο του Αι Βασίλη έπεσε στην Τεχνόπολη

28/11-6/1/2015 Μια μικρή γιορτινή όαση σχεδόν στο κέντρο της πόλης. Στο Christmas Factory φυτρώνουν απ’ τα δέντρα φωτάκια και κόκκινες μπάλες, ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και δέχεται να φωτογραφηθεί μαζί σου, μπορείς να φας όσα ζαχαρωτά θέλεις και πρόσεχε, κυκλοφορούν ξωτικά! Το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο της Τεχνόπολης είναι χωρισμένο σε 4 άλλα μεγάλα εργαστήρια. Στο Sweet Factory φτιάχνεις σοκολατένιες βαρκούλες παρέα με τους βοηθούς του Αι Βασίλη. Ψωνίζεις ζαχαρωτά, σοκολατένιες φατσούλες, ζελεδάκια κι άλλα χρωματιστά χαρούμενα αρτοσκευάσματα που κάνουν την καρδιά σου να λιώνει και τα σωθικά σου να καραμελώνουν. Στο Santa’s House γράφεις γράμμα και το στέλνεις απ’ ευθείας στον Αι Βασίλη μέσω του ειδικού ταχυδρομείου. Γι’ αυτούς που αγαπούν τα παραμύθια, στο Toys Factory μαθαίνουν πως γράφεται ένα παραμύθι, φτιάχνουν ένα όλοι μαζί, το εικονογραφούν και το ζωγραφίζουν. Ενώ στο εργαστήριο Digital Christmas, γράφεις τις ευχές σου digital, σε ένα βίντεο και τις στέλνεις σ’ αυτούς που αγαπάς.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 10.00-22.00, €5 (γενική είσοδος), 10 (απεριόριστο)


Christmas Star

Χιόνια στη Helexpo Maroussi

image

12/12- 4/1 /15 Έτοιμοι; 6D cinema, παγοδρόμιο, πίστα roller skates, τσουλήθρα snow disc, τραμπολίνο, wipe out, στίβος μάχης, συγκρουόμενα, ποδήλατα 4 x 4, ρόδα (το αγαπημένο όλων ferries wheel), τρενάκι, mini καρουσέλ, extra large παιδότοπος με φουσκωτά και άλλα πολλά με ένα εισιτήριο. Στην Πολιτεία των Πάγων υπάρχουν παγόβουνα και ιγκλού, μπορείς να κάνεις roller skating, παγοτσουλήθρες με χιονοέλκυθρο και φυσικά τραμπολίνο. Εδώ θα βρεις το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό bazaar της πόλης. Παιδικά, πανέμορφα δημιουργήματα, δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τα έσοδα, όπως και μέρος των χορηγιών, θα προσφερθούν στα ιδρύματα της Πρόνοιας. Οι βοηθοί του Αι Βασίλη είναι όλοι στη Μαγική Πόλη των Ξωτικών. Μεγάλες, χαρτόκουτες, με φωτισμένα παράθυρα, χιονισμένες στέγες και φως του φεγγαριού. Εδώ βλέπεις τρισδιάστατες προβολές, το πιο περίεργο σπίτι του Αι Βασίλη και τραβάς 3D φωτογραφίες. Τι ξέρετε για τις Δοκιμασίες των Καλικάντζαρων; Παμπόνηρα πλάσματα από τα έγκατα της γης βγαίνουν στην επιφάνεια τα Χριστούγεννα και αρχίζουν τις σκανταλιές. Οι τολμηροί διαλέγουν ανάμεσα σε πίστα ποδηλάτων, στίβο μάχης, ορειβατικό τοίχο, αλογομαχίες, γήπεδο ποδοσφαίρου και πολλά ακόμη. Όσοι τα καταφέρουν, θα πάρουν το δίπλωμα τους και θα συναντήσουν τον Αι Βασίλη για να φωτογραφηθούν μαζί του. 

Helexpo Palace, Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, 10.00-22.00, €7 (ενήλικες), 12 (παιδιά), 6 (άνεργοι, παιδιά ανέργων)


Santa Claus Kingdom

Το εργοστάσιο του Αι Βασίλη είναι στην Παιανία

image

29/11-2/1/15 Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο βασίλειο σε έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο, σε 12ωρη non stop λειτουργία. Παιχνίδια δράσης, χειμερινά σπορ, δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, face painting και άλλα πάρα πολλά. Το μεγαλύτερο, το πιο φαντασμαγορικό εργοστάσιο του Αι Βασίλη είναι εδώ! Σωλήνες, κινούμενα γρανάζια, περίπλοκοι μηχανισμοί και τροχαλίες, περιστρεφόμενοι ιμάντες, καπνοί, ήχοι μηχανών, γραμμές παραγωγής… Τα ξωτικά, οι βοηθοί του Aι Βασίλη, δουλεύουν για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα ζαχαρωτά, τα παιχνίδια και τα δώρα. Μπορείς να βοηθήσεις, θες να γίνεις ξωτικό; Η λίμνη των Εσκιμώων κρυστάλλωσε και έγινε ένα απέραντο παγοδρόμιο. Πραγματικά βουνά με τσουλήθρες, χιονοσαμπρέλες και η Μοναδική Τεχνητή Πίστα Σκι Αρχαρίων. Πίστευες ποτέ ότι θα μπορούσες να κάνεις σκι μέσα στην πόλη; Ακόμα, μπορείς να κάνεις την πιο μεγάλη ορεινή διαδρομή με ποδήλατα Berg (Bikes) 4 x 4. Να φωτογραφηθείς στο Snow Globe και να μπεις στο τεράστιο Igloo. Πριν φύγεις μην ξεχάσεις να περάσεις από τη χώρα του Αι Βασίλη. Όλα με ένα, ενιαίο εισιτήριο.

M.E.C. Παιανίας,  Λεωφ. Λαυρίου 301, 10.00-22.00, €8 (γονείς), 12 (παιδιά), 7, 10 (προπώληση)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ