Αρχειο

SIMS 4: Πιο «ανθρώπινο» από ποτέ

Weird γκριμάτσες και φλερτ στα μπαράκια

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75710-152665.jpg

Kι αν κάναμε τις ζωές μας βίντεο γκέιμ; Σκέφτηκε πιθανότατα ο δαιμόνιος σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, Γουίλ Ράιτ και έφτιαξε την πόλη των Sims, την «SimCity», το 1989. Θα κάνουν ό,τι κι εμείς ήταν το concept, τόσο απλό που απορείς γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα. Τελικά όπως έδειξε ο χρόνος και οι εκατομμύρια πωλήσεις, η ιδέα του Ράιτ αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ευφυής.

image

Το Sims 4 είναι η τελευταία και πιο deluxe εκδοχή αυτής της ντεμέκ ανθρώπινης πολιτείας που προκάλεσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να φτιάξουν στον υπολογιστή μια (καλύτερη;) βερσιόν του εαυτού τους. Ή ακόμα και του Μπίμπερ. Δεν είναι πλάκα, αυτό που διαφοροποιεί αυτήν την εκδοχή από τις προηγούμενες, είναι ότι ο ήρωάς σου στην πόλη των Sims τώρα μπορεί να χτιστεί με πρωτοφανή μορφολογική ακρίβεια. Μπορείς να πειράξεις από το τατουάζ στο μπράτσο του μέχρι το κοκαλάκι της μύτης. Και μετά να «μοιραστείς» τη φιγούρα που έφτιαξες με τους φίλους σου, μέσα από την ειδική gallery του παιχνιδιού.

image

Της ζητάει να τον παντρευτεί. Τον χαστουκίζει.

Πόσο πιο πολύ θα μας μοιάσουν αυτοί οι Sims; Στο 4 τους βλέπουμε πιο εξωστρεφείς από ποτέ. Δείχνουν να νιώθουν συναισθήματα και να τα εκφράζουν. Ρομαντικοί, αστείοι, βαριεστημένοι, καταφερτζήδες. Ακριβώς όπως εμείς οι άνθρωποι.  Ζηλεύουν, τσαντίζονται, αγαπάνε, χωρίζουν, κλαίνε, τα λένε, το καίνε, ουδείς τέλειος. Πόσο μάλλον σε μια ζωή, όχι όπως είναι, αλλά όπως θέλουμε εμείς να είναι. 

Δείτε το επίσημο demo του παιχνιδιού:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ