- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Πίνει συνέχεια φραπέ» λέει ένα από τα κορίτσια του Fox Life, «έχει πιει ήδη έξι»! Σωστή Ελληνίδα η Stana Katic, ή Kate Beckett για τους μυημένους του «Castle», της αστυνομικής σειράς που στη χώρα μας μεταδίδεται από το Fox Life. Από κοντά είναι πιο όμορφη, όπως συμφωνήσαμε οι περισσότεροι, ψηλή, λεπτεπίλεπτη, απροσποίητα διακριτική και χαμογελάει πολύ.
Στο σίριαλ είναι μια σοβαρή ντεντέκτιβ. Όταν ένας σίριαλ κίλερ σαρώνει τη Νέα Υόρκη, η ντεντέκτιβ Μπέκετ ανακαλύπτει ότι ακολουθεί τις περιγραφές των βιβλίων του νοβελίστα Ρίτσαρντ Κασλ και ξεκινούν μαζί έρευνα. Η διάσημη πρωταγωνίστρια της σειράς βρέθηκε στην Ελλάδα καλεσμένη του συνδρομητικού καναλιού Fox και μίλησε για τη σειρά που πρωταγωνιστεί αλλά και για τη χώρα μας.
Γιατί πέτυχε το «Castle»;
Μμμ, δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι ένα μιξ πραγμάτων. Είναι λίγο ρομαντικό, έχει δραματικές πλευρές αλλά και χιούμορ, είναι ένα καλό μιξ που κάνει τον κόσμο να το απολαμβάνει. Επίσης κάθε επεισόδιο είναι κάπως αυτοτελές, οπότε και να χάσεις κάποιο μπορείς να δεις το επόμενο ενώ τρως βραδινό, δεν χρειάζεται να το παρακολουθήσεις από την αρχή ως το τέλος.
Γιατί οι Αμερικάνοι λατρεύουν τις αστυνομικές ιστορίες;
Υπάρχει κάτι περισσότερο σ’ αυτό. Είναι πολλά, δεν ξέρω, ίσως επειδή είμαστε εκπαιδευμένοι σε τέτοιο θέαμα. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαστε με διάφορα είδη τέτοιων ιστοριών, όπως το Columbo, το Miami Vice κ.λπ.
Μοιάζεις με τη γυναίκα που υποδύεσαι;
Τη θαυμάζω. Είναι μια γυναίκα που εκτελεί χρέη ντετέκτιβ. Αυτό έχει αίμα και κίνδυνο. Και το κάνει φορώντας τακούνια.
Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου όταν σου είπαν «φεύγεις για την Ελλάδα. Και είναι καλοκαίρι». Βγήκαν αληθινές;
Η αρχιτεκτονική είναι πιο μοντέρνα απ’ ό,τι περίμενα. Και είναι εντυπωσιακό πόσο συνδεδεμένοι είναι οι Έλληνες με το νερό. Όλοι πρέπει να πάνε στην παραλία, όλοι πρέπει να είναι γύρω από ψαρικά, όλοι σοκάρονται που δεν θα πάω στα νησιά σ’ αυτό το ταξίδι. Όλοι μου λένε: «Πήγαινε στα νησιά, πήγαινε στα νησιά».
Ποιες ήταν οι πρώτες ελληνικές λέξεις που έμαθες;
«Ένα τέταρτο ζαμπόν, παρακαλώ», «περίμενε, ρε» και «τι κάνεις;».