Αρχειο

Εκλογές 2009 #7

Α_ _ _ Α Πόλη με 5 γράμματα, που ζητάμε  να αλλάξει

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 273
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7054-16090.jpg

  Της Άννας Ροκοφύλλου, υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας

Α_ _ _ Α Πόλη με 5 γράμματα, που ζητάμε  να αλλάξει

 

Πόλη, αρχίζει από Α, με πέντε γράμματα. Χαρακτηριστικά της, το ελάχιστο πράσινο, το πολεοδομικό χάος, το ασφυκτικό κυκλοφοριακό, το υποβαθμισμένο ιστορικό κέντρο, η έλλειψη δημόσιου χώρου… Είναι η Αθήνα εν έτει 2009. Εύκολο να το μαντέψεις.

Μια εικόνα απογοητευτική, με δύο αιτίες. Πρώτον, τη νοοτροπία των παλιών κατοίκων της. Εκείνων που αγαπάνε το χωριό τους, αδιαφορούν όμως γι’ αυτή την πόλη. Νιώθουν εδώ απλώς περαστικοί. Δεύτερον, την έλλειψη πολιτικής για αστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας, τους τοξικομανείς, τους άστεγους και τους μη νόμιμους μετανάστες.

Τις ελλείψεις αυτές διεκδικεί να καλύψουμε μια νέα γενιά Αθηναίων που νοιάζονται για την πόλη τους. Σνομπάρουν τη νοοτροπία των μεγαλύτερων και παίρνουν στα χέρια τους την ποιότητα της ζωής τους. Έχουν φαντασία, έχουν προτάσεις και έχουν τα κότσια να τις κάνουν πράξη.  

Μαζί τους συντάσσεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Για την «πράσινη», την ανθρώπινη Αθήνα, που βγαίνει από τον αστικό μαρασμό. Αποκτά και πάλι «δημόσιο χώρο». Με αντικίνητρα και αυστηρούς κανονισμούς απαλλάσσεται από την κυκλοφορία ΙΧ στο κέντρο. Αποκτά καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για την Αθήνα με κοινωνικό πρόσωπο, που γίνεται φιλόξενη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αποκτά υποδομές πρόνοιας για να λυθεί το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, της πορνείας και της παρακμής στο ιστορικό κέντρο. Και, τονίζω, δεν μας ενδιαφέρει να μετατοπίσουμε το πρόβλημα πιο πέρα. Μας ενδιαφέρει, σε συνεργασία με ΜΚΟ και κινήσεις πολιτών, να το αντιμετωπίσουμε ανθρώπινα και υπεύθυνα.

Για την Αθήνα του πολιτισμού, κέντρο των τεχνών και των γραμμάτων, με τέχνη για όλους και παντού, στο δρόμο, τις γειτονιές, τα σχολεία. Προπάντων με μια πιο δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και προώθησης των μουσείων της πόλης, ώστε να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες και προπάντων περισσότερους νέους. 

Αυτή τη διαφορετική Αθήνα ονειρευόμαστε στο ΠΑΣΟΚ και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη. Αυτή την Αθήνα ονειρεύονται οι νέοι. Αυτή την Αθήνα ονειρευόμαστε όλοι οι ενεργοί πολίτες, που διεκδικούμε η πόλη μας να γίνει πιο όμορφη και πιο φιλική για τους κατοίκους της.

  Του Χρήστου Πουλάκη, υποψήφιου των Οικολόγων Πράσινων στην Α΄ Aθήνας

Πέντε λόγοι για να ΜΗ με ψηφίσεις...

Γουστάρεις να κινείσαι, να ζεις, να επικοινωνείς σε περιοχές τύπου Γκάζι και Ψυρρή. Σε ανάβουν τα ντεσιμπέλ, σε εξιτάρει το σλάλομ ανάμεσα σε πανταχού παρόντα τραπεζοκαθίσματα, οι πορτιέρηδες κάνουν καλύτερα κουμάντο από τις δημοκρατικές αρχές. Αν έφευγαν κι αυτές οι νερατζιές και οι πρασιές από τη μέση, θα έβρισκες και πιο εύκολα χώρο για το SUV που κουβαλάς στο κέντρο... Κι αν ο Τσε έλεγε 1, 2, 3, πολλά Βιετνάμ, εσύ θες 1, 2, 3, πολλά Γκάζια... Περιμένεις πώς και πώς να πάρουν σειρά Μεταξουργείο, Μετς...

Διατρανώνεις σε όλους τους τόνους πως οι ομοφυλόφυλοι διαφθείρουν τα παιδιά μας, έχουμε γεμίσει με εγκληματίες, βρομιάρηδες ξένους, οι γυφτοσκοπιανοί πρέπει να φύγουν από τη μέση και ένα μοίρασμα της ΠΓΔΜ ανάμεσα σε Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία θα έδινε μόνιμη λύση στο Μακεδονικό. Τι να πουν κι οι Ευρωπαίοι και το κεκτημένο τους μπροστά στην πανάρχαια ελληνική λεβεντιά... Δε μετράνε μία, λέμε!

Η ποιότητα ζωής έχει να κάνει με συσσώρευση ιδιωτικών καταναλωτικών αγαθών και μόνο. Αν δεν παίζει επώνυμο μπλουζάκι, τρία αμάξια, πισινάρα, έχασες την μπάλα... Ποιος το χέζει το πάρκο, το δάσος, το νοσοκομείο, το σχολείο, το μετρό, τους ποδηλατόδρομους; Αυτά είναι για τους τεμπέληδες και τους μπατίρηδες... Αν έχεις φράγκα, βλέπεις, εξασφαλίζεις τα πάντα για πάρτη σου.

Χαίρεσαι που έχεις περάσει από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μπερδεύει χωρίς να παιδεύει. Δεν έχεις πρόβλημα ούτε με την υλικοτεχνική υποδομή ούτε με τις παιδαγωγικές μεθόδους ούτε με προσευχές και αγιασμούς. Αυτά τα λένε οι φιλελεύθεροι αριστερισταί άπλυτοι και λοιποί εχθροί της πατρίδος.Το διάβασμα κάθε βιβλίου είναι χάσιμο χρόνου έτσι κι αλλιώς και γι’ αυτό τη βγάζεις μπροστά στην TV. Αν κάτι πρέπει να αλλάξει, δώσε κάνα φράγκο παραπάνω στους καθηγητές κι είμαστε κομπλέ. Α! Και κουβέντα για αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου... Αυτά είναι πράματα του διαβόλου και των αρπαχτικών της αγοράς.

Το μόνο που αλλάζει με την πολιτική είναι τα χέρια που ’χουν πρόσβαση στο αντικείμενο της μάσας. Ψηφίζεις μόνο αυτούς που θα βγάλουν την άδεια για το αυθαίρετο και θα βολέψουν τα παιδιά σου. Ποιος νοιάζεται για τον κόσμο που θα μεγαλώσουν τα δισέγγονα και τρισέγγονά σου. Εσύ θα την έχεις κάνει για τον Άγιο Πέτρο προ πολλού...

Υ.Γ. Αν, πάλι, δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στα προαναφερθέντα, ίσως τότε η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους να είναι μία νέα αρχή... Μαζί με σένα, μαζί με τους Πράσινους, θα κάνω ό,τι μπορώ για να ακουστεί μια μικρή παραφωνία στα έδρανα της καθυβρισμένης αυτής βουλής... Με βρίσκεις στα ψηφοδέλτια της Α΄ Αθήνας και στους δρόμους της οικολογικής και ανθρωπιστικής ευαισθητοποίησης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ