Αρχειο

Ξεκίνησε η φύτευση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα γεμίζει πράσινο

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69037-138992.jpg

Ένας νέος, πράσινος χώρος ανθίζει στην πόλη, ένας «πνεύμονας πρασίνου» που θα προσφέρεται για συγκεντρώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και προβολές ταινιών. Γνωρίζατε ότι η Αθήνα είναι ανάμεσα στις πόλεις με τους λιγότερους χώρους πρασίνου στην Ευρώπη; Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που είναι συνδεδεμένο εννοιολογικά, λειτουργικά και τοπογραφικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, θα έχει συνολική έκταση 170.000 μ². Πολύ σημαντική προσθήκη και ανάσα ζωής για την πόλη.

n

n

Το πρώτο δέντρο που φυτεύτηκε στον Μεσογειακό κήπο, εντός του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ήταν μια ελιά ύψους 3,5 μέτρων. Οι δρόμοι που θα οδηγούν στο εσωτερικό του Πάρκου, που θα πλαισιώνονται από ψηλά πεύκα και ελιές, ενώ ανάμεσα τους θα υπάρχουν διάσπαρτα μικρότερα δέντρα που θα δημιουργούν εναλλαγές κλειστών και ανοικτών χώρων, φωτός και σκιάς, χρώματος και υφής.

n

Λόγος από μόνος του για να επισκεφτεί κανείς τον Μεσογειακό κήπο είναι και η τεράστια ποικιλία φυτών: αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά, όπως το πυξάρι, η κορονίλλα, ο κίστος, ο σχίνος, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, τα ροδοπέταλα και η ευφορβία – όλα μαζί θα κάνουν κάθε επίσκεψη απολαυστική τόσο σε θέαμα, όσο και σε αρώματα. Χρώματα, άνθη και φυλλώματα θα αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, δημιουργώντας μια χαρούμενη πανδαισία. Η πόλη αρχίζει να αναπνέει ξανά.

n

Φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος – ΚΠΙΣΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ