Αρχειο

Αστικός Σκύλος: Η Ζιζί του Παλαιού Φαλήρου

Η Μιλένα Πεκλάρη- Μανωλά γνωρίζει μια μαυρομάλλα που μισεί τη δημοσιότητα

Μιλένα Πεκλάρη - Μανωλά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όνομα: Ζιζί 

Περιοχή: Παλαιό Φάληρο 

Οδός: Αγίου Αλεξάνδρου & Ποσειδώνος 

Καλύτερος φίλος (άνθρωπος): Όλγα από το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ 

Ηλικία: περίπου 4 ετών 

Τετράποδοι κολλητοί: Ταρζάν, Βάλια 

Τρίχωμα, χρώμα: Μαύρη με άσπρο στήθος 

Κοντινότερη ράτσα: μαύρο Λαμπραντόρ 

Χρόνια στην περιοχή: 2 

Δαγκώνει;: Μόνο το φαγητό της 

Η Ζιζί είναι  μια μαυρομάλλα cool τύπισσα που συχνάζει τα δύο τελευταία χρόνια στην Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Όπως μου είπε η «σκληροπυρηνική» φιλόζωη Όλγα από το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, κάποιος την αμόλησε εκεί πριν από περίπου 3,5 χρόνια, όταν ήταν ακόμα κουτάβι.  

Η Ζιζί επειδή λατρεύει τη θάλασσα, πέρασε απέναντι στην παραλία  και εγκαταστάθηκε έξω από  το καφέ «Θέατρο» στο Φλοίσβο για  να κάνει τα μπάνια της. Όταν το καφέ έκλεισε και το κτίριο χρησιμοποιήθηκε από το δήμο, η Ζιζί μάζεψε τα μπογαλάκια της και επέστρεψε στην παλιά της γειτονιά στην Αγίου Αλεξάνδρου. Πιθανολογείται πως δεν τα πήγε καλά με την δημοτική Αρχή.  

Την Ζιζί την  ταΐζει η Όλγα. Πολλοί είναι εκείνοι  που της φέρνουν μεζεδάκια αλλά εκείνη έχει εμπεδώσει από βρέφος τη συμβουλή της μαμάς της και δεν παίρνει φαγητό από ξένους. Το διαπίστωσα και από μόνη μου όταν της έχωσα στη μουσούδα ένα νοστιμότατο σκυλομπισκότο και το αγνόησε επιδεικτικά.  

Η Ζιζί απεχθάνεται  τη δημοσιότητα. Αν την πλησιάσεις για χάδια και κουβέντα δεν θα ξεκολλήσει από πάνω σου. Αν κάνεις πως σηκώνεις τη μηχανή για να την τραβήξεις εξαφανίστηκε σε χρόνο dt. Γι’ αυτό θα μου συγχωρήσετε τις αποκεφαλισμένες, κοιμισμένες και φευγάτες φωτογραφίες, καθώς και το νυσταγμένο βίντεο που ήταν το μόνο που μπόρεσα να τραβήξω, καθώς δεν έχω προϋπηρεσία παπαράτσι... 

Συχνά-πυκνά  θα την βρεις να απλώνει το μελαχρινό  κορμί της στα ολόλευκα σκαλιά της τράπεζας HSBC. Όπως μου είπε ο Μανώλης, ο φύλακας της τράπεζας, η Ζιζί κάνει παρέα με τον Ταρζάν, έναν άσπρο-μπεζ-γκρι μικρόσωμο τύπο με αυτιά σαν πιάτα δορυφορικής και την Βάλια, μια ηλικιωμένη τετράποδη που δεν μπόρεσα να τη γνωρίσω γιατί είχε ραντεβού με τον οδοντίατρο... 

Αν συναντήσεις  τη Ζιζί φώναξέ την και χτύπησέ  την φιλικά στην πλάτη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην προσπαθήσεις να την φωτογραφήσεις ή να την ταΐσεις (πριν ή μετά τα μεσάνυχτα). Μεταλλάσσεται σε ακατάδεχτη και τρέχει σαν την κατσαρίδα!

Ακολούθησε τον "αστικό σκύλο" στο facebook: ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ @ athensvoice.gr (https://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=115743205121085&ref=ts)