Αρχειο

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Το εμπορικό στοίχημα πέτυχε

«Αυξήθηκε η επισκεψιμότητα του κέντρου»

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67226-135565.jpg

Από τις 2 Μαΐου ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες ανοιξιάτικες εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 10 του μηνός. Εκπτώσεις στα μέσα της χρονιάς είχαν γίνει πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, οπότε αυτή είναι η πρώτη χρονιά που επιτρέπονται τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων.

Θα ταρακουνήσουν όμως οι εκπτώσεις την αγορά; Υπάρχουν ακόμα τα ψώνια στο λεξιλόγιο του Αθηναίου; Οι περισσότεροι κοιτάζουν σκεπτικοί τις βιτρίνες κι άλλοι δεν πάνε καθόλου στα μαγαζιά. Η παλιά κοσμοσυρροή του κέντρου έχει μείνει πίσω στις παλιές καλές μέρες. Κάθε πέρυσι και καλύτερα;

Μιλήσαμε με τον διευθυντή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σωτήρη Αντωνίου και μας έδωσε την δική του αίσθηση για το πώς κυμαίνονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και για το αν ο κόσμος ψωνίζει ακόμα. «Είναι νωρίς ακόμα για να δούμε αποτελέσματα, κάθε επιχειρηματίας χειρίζεται διαφορετικά αυτό το πλεονέκτημα που του δίνεται και οι περιφερειακές αγορές έχουν πολλή διαφορετική ταχύτητα» .Παρόλο που αυτό το δεκαήμερο είναι σε περίεργη περίοδο, λόγω εξόδων του Πάσχα και πιθανών μετακινήσεων του κόσμου εξαιτίας των εκλογών, το κέντρο μοιάζει να επαναδραστηριοποιήθηκε. «Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά μας και επιτεύχθη. Να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του κέντρου. Είμαστε ευχαριστημένοι».

Ψωνίζει ο κόσμος σήμερα ή οι αγορές αποτελούν εξωπραγματική πολυτέλεια; «Ο κόσμος αγοράζει πιο πολύ είδη πρώτης ανάγκης. Το έξτρα έχει κοπεί». Ενώ για το πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας του τουρισμού για την οικονομία ο κ. Αντωνίου λέει: «Οι ξένοι αγοράζουν αρκετά, όχι μόνο πράγματα χαμηλής αξίας ,όπως νομίζουμε, από το Μοναστηράκι. Και η οδός Βουκουρεστίου έχει κόσμο. Ας μην μιλήσουμε για τα χρήματα που δίνουν οι ίδιοι για την εστίαση. Στόχος μας είναι, εκτός των άλλων, αυτές τις επτά Κυριακές του χρόνου να φέρνουμε και ξένο κόσμο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ