Αρχειο

Τoms + Imam Baildy

16/4 στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, μια μέρα χωρίς παπούτσια

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38680-83016.jpg

Τα γνωστά TOMS διοργανώνουν την One Day Without Shoes και μας ζητάνε να μείνουμε ξυπόλητοι.

Θα περπατούσες ποτέ ξυπόλητος (και νηφάλιος) στην πόλη; Οι περισσότεροι από εμάς θα το κάναμε δύσκολα και μάλλον δε θα το σκεφτόμασταν καν, τουλάχιστον όχι πριν μάθουμε για την One Day Without Shoes που διοργανώνουν τα TOMS. Η ODWS είναι μία μέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη σημασία που έχει ένα ζευγάρι παπούτσια στη ζωή ενός παιδιού. Κατά τη διάρκειά της, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγάζουν τα παπούτσια τους και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση όσων περισσότερων ανθρώπων γίνεται γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Blake Mycoskie, ιδρυτής των TOMS, παρατηρώντας πριν χρόνια πόσα παιδιά κυκλοφορούν ξυπόλητα στα φτωχά προάστια του Μπουένος Άϊρες, συνειδητοποίησε τις συνέπειες αυτού του γεγονότος. Δίνοντας παπούτσια σ’ αυτά τα παιδιά, μειώνονται οι πιθανότητες να τραυματιστούν και να μολυνθούν από αρρώστιες που μεταδίδονται από το έδαφος. Επιπλέον, καθώς σε πολλά σχολεία τα παπούτσια είναι απαραίτητα, τους δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα. Έτσι, έκανε μότο της εταιρίας του το «Ένα για ένα» δηλαδή για κάθε ζευγάρι TOMS που πουλιέται, χαρίζει άλλο ένα ζευγάρι σε ένα παιδί που το χρειάζεται.

Στην Ελλάδα η One Day Without Shoes έχει διοργανωθεί δύο φορές. Φέτος, στις 16 Απριλίου θα διοργανωθεί event στην Πλατεία Ειρήνης, με τη συμμετοχή των Imam Baildi (και όλων των υπόλοιπων ξυπόλητων, φυσικά). Παγκοσμίως, η One Day Without Shoes έχει διάσημους υποστηρικτές, μεταξύ αυτών η Charlize Theron, ο Lennie Kravitz, η Tory Burch, η Donna Karan. Εξάλλου οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: μόνο το 2011, 250.000 άνθρωποι έβγαλαν τα παπούτσια τους για την One Day Without Shoes και πάνω από 1000 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως.

Δες εδώ (για να ψηθείς) το βίντεο από την One Day Without Shoes 2012:


Και εδώ το αντίστοιχο βίντεο για την Ελλάδα:


Και εδώ το βερνίκι που λανσάρει η Essie ειδικά για την One Day Without Shoes και για όμορφα νυχάκια στα ξυπόλητα πόδια:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ