Αρχειο

ΣΕΒΙΑΝ

Η ίδρυση ενός συνδέσμου με στόχο την ανακύκλωση και την ενεργειακή αξιοποίηση.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3741-23088.jpg

Η βιομηχανική δραστηριότητα ρυπαίνει. Αυτό είναι δεδομένο. Και γι' αυτό προκαλεί την εύλογη δυσπιστία του κοινού. Αυτήν τη δυσπιστία καλείται να κάμψει ο ΣΕΒΙΑΝ. Με βασική σκέψη ότι τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα και ότι αυτό που για κάποιον αποτελεί απόβλητο για κάποιον άλλο μπορεί να είναι πρώτη ύλη, 21 εταιρίες με επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης προχώρησαν στη συγκρότηση του "Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης".

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Κατρής στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Σύνδεσμος, είναι επιτακτική η ανάγκη να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Επιδίωξη του συνδέσμου είναι η συμβολή στην ανάπτυξη του θεσμού της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης με βασικό στοιχείο αυτό της επιχειρηματικότητας σε όλα τα στάδια. Επιπλέον η ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας, σε συνεργασία με ημεδαπά και αλλοδαπά πανεπιστημιακά ιδρύματα και η πρόταση ρυθμίσεων ώστε να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο απαλλαγμένο από τα εμπόδια της γραφειοκρατίας.

Μένοντας αυστηρά εντός του υπάρχοντος κανονιστικού πλαισίου, τα μέλη του ΣΕΒΙΑΝ θέτουν ως στόχο τη διαχείριση των βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων έτσι ώστε όχι μόνο να μειωθεί ο όγκος τους, αλλά να παραχθούν χρήσιμα προϊόντα, να ενισχυθεί η ανακύκλωση και η παραγωγή ενέργειας.

Τα νούμερα  είναι εντυπωσιακά: για κάθε τόνο εναλλακτικού τσιμέντου που παράγεται, το τσιμέντο φτάνει ένα χιλιόμετρο πιο μακριά στον κόσμο. Η μονάδα επεξεργασίας βιοαερίου (μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως) παράγει κάθε μέρα 500.000 κιλοβατώρες, ενέργεια επαρκή για να καλύψει τις ανάγκες 50.000 σπιτιών.

Και έχουμε ήδη αργήσει. Γι' αυτό και ο ΣΕΒΙΑΝ αποφάσισε να μην περιμένει άλλο και να επιταχύνει τη διαδικασία, ώστε πρακτικές που θεωρούνται κοινός τόπος στην υπόλοιπη Ευρώπη να εφαρμοστούν επιτέλους και εδώ.

ΣΕΒΙΑΝ: 210 8184799 /www.sevian.gr

(Η πρώτη ημερίδα του ΣΕΒΙΑΝ θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου με τίτλο : Ανακύκλωση και Ενεργειακή Αξιοποίηση: Βιώσιμες Προοπτικές για την Ανάπτυξη)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ