Αρχειο

Γίνε σκηνοθέτης χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone σου

Το Smartphone Storytelling Workshop σου δείχνει τον τρόπο

133065-302720.jpg
Μαρίνα Μπουκουμάνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330649-684369.jpg

Η γρήγορη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών αναδεικνύουν τα smartphones σε ένα από τα πιο σύγχρονα «εργαλεία» με πλήθος δυνατοτήτων στον τομέα της εικόνας και της οπτικής επικοινωνίας.

Έτσι, το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας διοργανώνει το Smartphone Storytelling Workshop, ένα σεμινάριο φωτογραφίας που έχει ως στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη δημιουργία βίντεο μέσω smartphone, από τη σκηνοθεσία, το σενάριο, την παραγωγή μέχρι το video editing. Στους συμμετέχοντες θα αναθέτεται μία εργασία, μέσω της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν στην πράξη πώς να αξιοποιούν και να επωφελούνται από τις δυνατότητες του smartphone.

Το σεμινάριο Smartphone Storytelling περιλαμβάνει 5 εβδομαδιαίες τετράωρες απογευματινές συναντήσεις (20 ώρες)

Οι διδακτικές ενότητες είναι οι εξής:

1. Εισαγωγή στην κινηματογράφηση. Πλάνα, κινηματογραφική γλώσσα και αφήγηση, ρυθμός, σύνθεση εικόνας. Ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από τη χρήση του συγκεκριμένου μέσου (smartphone).

2. Τεχνική της χρήσης βίντεο στα smartphones. Προγράμματα για smartphones που μετατρέπουν το κινητό σε manual βιντεοκάμερα. Επεξήγηση της λειτουργίας των προγραμμάτων, ρυθμίσεις, εστίαση, εξισορρόπηση λευκού, codecs.

3. Ήχος, μικρόφωνα για smartphones, επεξεργασία του ήχου και παραδείγματα.

4. Βασικές αρχές αφήγησης. Εικόνα, ήχος, συναίσθημα. Η αξία των BRolls (σφήνες). Η σημασία της Αρχής, Μέσης και Τέλους της ταινίας. Διερεύνηση τα ορίων της κινηματογράφησης με smartphone.

5. Εισαγωγή στο μοντάζ. Εργαλεία και τεχνικές επεξεργασίας βίντεο. Επίδειξη λειτουργίας προγραμμάτων μοντάζ.

6. Ανάθεση εργασίας δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους από τους συμμετέχοντες, διάρκειας έως 10 λεπτών. Παρακολούθηση και κριτική προσέγγιση του παραγόμενου υλικού.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση συμμετοχής ή να επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Info: Smartphone Storytelling Workshop. Κάθε Τρίτη από 22 Νοεμβρίου, μέχρι 20 Δεκεμβρίου, 18:00-22:00, Τσάμη Καρατάσου 15, 2109211751

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ