- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο ΓΑΠ και το ποδήλατό του
«Το 2010 θα κάνουμε ορθοπεταλιά, μιας και με έχετε ταυτίσει με το ποδήλατο, κι αυτή τη φορά δεν θα πέσουμε, γιατί έχουμε μάθει»...
«Ορθοπεταλιά» με μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, εφ’ όσον το δίλλημμα για την Ελλάδα είναι «ή τώρα ή ποτέ», προανήγγειλλε χθες από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια απολογισμού για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησής του. «Το 2010 θα κάνουμε ορθοπεταλιά, μιας και με έχετε ταυτίσει με το ποδήλατο» είπε και υποσχέθηκε ότι «αυτή τη φορά δεν θα πέσουμε, γιατί έχουμε μάθει»...
Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι εμμένει στο νομοσχέδιο για την παροχή ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, χαρακτηρίζοντας την άρνηση της ΝΔ «ακροδεξιά», στήριξε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και προανήγγειλε αλλαγές στο Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, τον εκλογικό νόμο και τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Επίσης, επιχείρησε να «αποποινικοποιήσει» τις διαφωνίες που παρατηρούνται στην κυβέρνηση και το κόμμα, λέγοντας ότι «είναι λογικό μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων να υπάρχουν και διαφορετικές φωνές, δεν πρόκειται για σύγχυση, αλλά για συνειδητή επιλογή», ενώ παραδέχθηκε πως «είναι αστείο να πούμε ότι σε 100 μέρες λύσαμε τα προβλήματα της χώρας».
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μερεμέτια, αλλά τόλμη, αποφασιστικότητα και μεγάλες αλλαγές» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως το έλλειμμα και το χρέος, είναι συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων». Δήλωσε αισιόδοξος ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα γίνει αποδεκτό από τους εταίρους μας και απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αναγνώρισε δε ότι υπάρχει ανάγκη για έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, αλλά «το μεγάλο ζητούμενο είναι μια άλλη πολιτική που θα φέρει ανάπτυξη».
Τέλος, υπερασπίστηκε την επιλογή των κρατικών λειτουργών μέσα από ανοικτό διαγωνισμό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για εξεταστική επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία – μαϊμού, χαρακτήρισε τα κρούσματα Τρομοκρατίας ως «εγκληματικές ενέργειες, που όμως δεν τρομοκρατούν τη Δημοκρατία» και υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «κάνει προσπάθειες για να αλλάξει η εικόνα της Αστυνομίας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη».