Αρχειο

Έφτασε μήπως η στιγμή να επιστραφούν τα Μάρμαρα στην Αθήνα;

Το debate της Intelligence Squared απαντά στο ερώτημα

114847-643498.jpg
Μάρω Ζήνα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22781-54280.jpg

Ο δημοσιογράφος Henry Porter έγραψε πριν μερικές μέρες στον Observer ένα κείμενο με τίτλο “The Greeks gave us the Olympics. Let them have their marbles.” Κι ένας από τους αναγνώστες του άρθρου σχολιάζει ένα περιστατικό στην Ακρόπολη όπου ένας Άγγλος ξεναγός ενημέρωνε τους τουρίστες ότι «οι Έλληνες ήλπιζαν αλλά δε θα τα πάρουν ποτέ πίσω [τα μάρμαρα]».

«Ανήκουν νόμιμα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο; Θα μπορούσε η Ελλάδα να τα φροντίσει, εάν επέστρεφαν στην Αθήνα; Αυτές οι δύο ερωτήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο ενός debate που διαρκεί για περισσότερα από 200 χρόνια.»

Έφτασε η στιγμή να το παρακολουθήσουμε live. Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Intelligence Squared Greece παρουσιάζει στο Μουσείο Ακρόπολης σε αποκλειστική ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο το debate “Send them back: the Parthenon Marbles should be returned to Athens” για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Η ζωντανή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Το debate θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά.

Ομιλητές:

Υπέρ της Πρότaσης

Stephen Fry, Συγγραφέας, Ηθοποιός και Αρθρογράφος

Andrew George, βρετανός Βουλευτής και πρόεδρος του Marbles Reunited

Κατά της Πρότασης

Felipe Fernández-Armesto, William P Reynolds Professor of History στο Πανεπιστήμιο Notre Dame

Tristram Hunt, βρετανός Βουλευτής, Ανταποκριτής και Δημοσιογράφος

Συντονίστρια: Zeinab Badawi, Παρουσιάστρια του BBC World News

Η είσοδος είναι δωρεάν με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων. Παρακαλείσθε να κάνετε την κράτηση σας το συντομότερο δυνατόν λόγο περιορισμένων θέσεων.

Κρατήσεις Θέσεων & Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων,  μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 3310213 και rsvp@iq2.gr

Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ