- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μέλι Αττική: Η πιο γλυκιά ελληνική κληρονομιά που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο
Με περισσότερα από 60 διεθνή βραβεία
Υπάρχουν γεύσεις που σε ταξιδεύουν πίσω σε παιδικά καλοκαίρια, σε πρωινά με ήλιο και σε οικογενειακά βράδια με τα γλυκά της μαμάς στο τραπέζι να γεμίζουν το σπίτι με αρώματα. Το μέλι είναι μία από αυτές τις γεύσεις, ένα πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης που συνεχίζει να ενώνει γενιές, κουβαλώντας μέσα του την ιστορία, τον κόπο και την αγάπη ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό.
Αυτή την ιστορία γράφει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα το Μέλι Αττική, μένοντας πιστό στις αξίες με τις οποίες ξεκίνησε το 1928: αφοσίωση στην ποιότητα, σεβασμό στον καταναλωτή και βαθιά αγάπη για τη γη μας. Η πορεία του ξεκινά από την κυψέλη και φτάνει στον καταναλωτή, πάντα με σεβασμό στη φύση και τους ανθρώπους που το συλλέγουν. Περισσότεροι από 2.000 μελισσοκόμοι σε όλη τη χώρα, πολλοί εκ των οποίων συνεργάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αφιερώνουν τις δυνάμεις τους για να συλλέγουν τις καλύτερες ποικιλίες, ενώ η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτισή τους διασφαλίζει την ανώτερη ποιότητα κάθε σταγόνας.
Το ελληνικό Μέλι Αττική ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση, το άρωμα και την πυκνότητά του. Ο ήλιος, το μοναδικό έδαφος και τα 1.500 ενδημικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας του χαρίζουν ασύγκριτη θρεπτική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες, συμβάλλοντας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Με περισσότερα από 60 βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και παρουσία σε πάνω από 37 χώρες και στις πέντε ηπείρους, το Μέλι Αττική έχει κατακτήσει τις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου. Η παραγωγή του περνά καθημερινά από αυστηρούς οργανοληπτικούς και ποιοτικούς ελέγχους, ώστε να φτάνει στο τραπέζι σας ακριβώς όπως το χάρισε η φύση – με αναλλοίωτη γεύση, άρωμα και θρεπτική δύναμη.
Κάθε συσκευασία είναι ένα αποτέλεσμα πάθους, γνώσης και σεβασμού προς την παράδοση. Είναι η απόδειξη πως όταν η αφοσίωση συναντά την τεχνογνωσία τότε μόνο μπορεί να γεννηθεί ένα μέλι που δεν τρέφει απλώς το σώμα, αλλά αγγίζει γλυκά και την ψυχή.